Primari din Olt, față în față cu președintele Iohannis și premierul Orban

0
1230

În perioada 16-19 februarie 2020 are loc cea de-a XXIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), la Rin Grand Hotel, București. Lucrările Adunării generale se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Excelența Sa, Klaus Werner Iohannis. Evenimentul reunește peste 560 de primari ai comunelor din România și are ca temă „Satul românesc, parte integrantă a ruralului european”.

Județul Olt este reprezentat la această importantă adunare de o delegație formată din 14 primari, în frunte cu președintele ACoR, filiala Olt, primarul comunei Nicolae Titulescu, Gheorghe Florin Tiutiu și prim- vicepreședintele acestui organism, primarul comunei Bobicești, Ilie Chitez.

Alături de aceștia la Adunarea generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), mai participă: Titi Peligrad, primarul comunei Șerbănești, Gheorghe Tudorașcu, primarul comunei Dobrosloveni, Cristinel Neagu, primarul comunei Șopârlița, Matei Dumitru Dănuț, primarul comunei Pârșcoveni, Sorin Toma, primarul comunei Movileni, Pascu Mirel, primarul comunei Ianca, Alexandru Chirea, primarul comunei Rusănești, Nicolae Soare, primarul comunei Dăneasa, Florea Negrilă, primarul comunei Băbiciu, Mihăeșteanu Marin, primarul comunei Sprâncenata, Constantin Cici, primarul comunei Brastavățu și Marița Gelu, primarul comunei Vișina.

În cadrul evenimentului primarii comunelor membre ale ACoR s-au întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis,  cu premierul interimar Orban, cu ministrul Educației, ministrul Agriculturii, ministrul Mediului, Apelor și Pădurii, dar și cu miniștri secretari de stat de la Ministerul Dezvoltării. Pe lângă dezbateri privind aspectele statutare ale Asociației în cadrul întâlnirilor au fost ridicate și problemele cu care se confruntă administrațiile locale.

Este o adunare ordinară în care se aprobă atât bilanțul contabil pe anul 2019 și  bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2020, dar se dezbat și tematici referitoare la educație, învățământ, probleme stringente din asistența socială și tot ce înseamnă probleme punctuale cu care se confruntă fiecare administrație locală. Este o întâlnire foarte importantă întrucât este organismul care într-adevăr reprezintă interesele comunităților și  inclusiv ale aleșilor locali și în special al aleșilor locali din mediul rural, primari și viceprimari de comune, a declarat președintele ACoR, filiala Olt, Gheorghe Florin Tiutiu.

De asemenea, în cadrul evenimentului au fost înmânate distincții ACoR în semn de apreciere persoanelor cu o activitate îndelungată în domeniul administrației publice locale din România. Printre aceștia s-au numărat și câțiva edili din județul nostru Din județul Olt au primit premii și distincții primarul de la Șerbănești  împreună cu viceprimarul, distincție și diplomă, primarul de la Bobicești și viceprimarul, primarul de la Dobrosloveni, primarul de la Șopârlița și primarul de la Ianca. Sunt primari care au reușit să facă echipă cu viceprimarii și au ajuns, la trei mandate, alți, în cazul primarului de la Șerbănești, la șase mandate, a conchis președintele ACoR, filiala Olt, Gheorghe Florin Tiutiu.