Gigel Știrbu acuză TVR: ”Televiziunea Publică face campanie electorală mascată pentru PSD”

0
110

Deputatul PNL Gigel Știrbu, președinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă acuză Televiziunea Publică Română de faptul că face campanie electorală mascată pentru PSD, în speță că i-a invitat în cadrul unei emisiuni de specialitate pe președintele PSD, Liviu Dragnea, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, cu scopul de a lansa mesaje electorale.

”În contextul alegerilor europarlamentare, principalul instrument de campanie de care dispune PSD-ul este TVR-ul. Week-end-ul acesta, mai exact duminică, pe domnul Dragnea l-a lovit dragostea pentru fermier și înarmat cu roșii, subvenții și ridichi a venit în forță la Televiziunea Publică, alături de domnul Daea, Spaima Cormoranilor, la emisiunea “Viața Satului”. Scopul principal pentru care cei doi s-au autoinvitat la emisiune, mă scuzați… au fost invitați de către realizatori și spre marele noroc al publicului cei doi au și acceptat să participe, a fost acela de a lansa o avalanșă de mesaje electorale menite să ridice în slăvi Guvernul PSD, desi formatul acestei producții tv este cel de magazin social, unde sunt prezentate anumite probleme și aspecte ale vieții rurale. Da, emisiunea  “Viața Satului” este un magazin social, dar un magazin social democrat care “vinde” PSD la TVR”, menționează acesta într-un comunicat de presă.

Știrbu spune că ar intra în atribuțiile TVR să afișeze un mesaj care indică faptul că anumite materiale jurnalistice au rolul de promovare electorală, însă acest lucru nu se întâmplă tocmai din cauza faptului că televiziunea depinde în mod direct de banii de la bugetul statului: ”Conform normelor CNA-ului, în cazul posturilor de televiziune, emisiunile de promovare electorală trebuie să fie identificate ca atare,  semnalate prin marcajul „promovare electorală”, afişat în mod vizibil pe toată durata difuzării, fix așa cum NU se întâmplă la Televiziunea Publică care face campanie electorală mascată pentru PSD. Dar ce să ne mai mirăm? Când banii de la Bugetul de stat al României sunt banii lui Dragnea și principala sursă de finanțare a Televiziunii Române este alocația bugetară care se oferă după bunul plac al acestuia, atunci nici n-ai cum să nu fi cot la cot în campanie electorală alături de Partidul Social Democrat. Așa se comportă un adevărat patriot aflat la putere: pune stăpânire pe tot ce-i românesc! Asta da dovadă de dragoste de țară.”

Deputatul crede că președintele PSD se folosește de avantajele faptului că partidul său este la guvernare și că influențează mersul lucrurilor la TVR, astfel încât nu toți candidații se bucură de spațiu egal de promovare a mesajelor politice.

”Dragnea trișează în competiția electorală și lucrul care este și  mai grav este că o face cu ajutorul unei instituții publice, instituția publică de televiziune din România este părtașă la jocul politic murdar pe care-l face PSD-ul. Acum Dragnea s-a dat cu agricultura și cu roșia românească cât mai e campanie, că apoi nu-l mai prinzi la “Viața satului”. Aproape că-mi vine să-l cred că nu-l mai preocupă deloc domeniul Justiției. L-aș întreba pe domnul Dragnea cum de este el așa de privilegiat și poate dispune de un astfel de instrument atât puternic de campanie cum este Televiziunea Publică, care îi răspândește mesajele politice în rândul populației, dar mi-e teamă că iar va face pe neștiutorul și-l va aduce în discuție pe necuratul: „Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine TVR-ul…? Ca să înțeleg și eu…”

Ca să înțelegeți, domnule Dragnea, luați ghearele de pe instituțiile statului și lăsați Televiziunea Română să acorde toturor candidaților condiții egale de promovare a mesajelor politice în această perioadă de campanie electoral”, transmite președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă într-un comunicat de presă.