LA DGASPC OLT, DISCIPLINĂ DE FIER … !

8
1859

Nu mai puțin de opt salariați ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au fost sancţionaţi disciplinar, în primele șase luni ale anului. Dacă majoritatea dintre aceştia au primit avertismente scrise, unora li s-a redus din salariu, în una din situații s-a ajuns la desfacerea contractului de muncă. Niciunul dintre salariaţi sancţionaţi nu a contestat în instanţă măsura disciplinară.

Opt salariați s-au aflat în primele șase luni ale anului în atenţia Comisiei de Disciplină de la nivelul DGASPC Olt pentru abateri profesionale. Dacă în unele cazuri salariaţii s-au ales doar cu avertismente, în altele sancţiunile au mers până la reţinerea din salariu și chiar desfacerea contractului de muncă. „În anul 2018 au fost sancționați un număr de 8 salariați, din care avertismente scrise- patru salariați, reduceri salariale de 10% pe o perioadă de o lună-doi salariați, reduceri salariale de 10% pe o perioadă de trei luni-un salariat și desfacerea contractului de muncă-un salariat. Din cele 8 sancțiuni disciplinare, nu a fost contestată niciuna. În general, dacă nu sunt fapte care afectează starea de sănătate a copilului, starea lui de integritate, de demnitate umană a copilului nu dăm sancţiuni”, a declarat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca.

Fiecare caz în parte a fost analizat de către Comisia de Disciplină de la nivelul instituției, iar deciziile luate de către aceasta sunt acoperite de argumente justificative, susţine conducerea DGASPC Olt.

„Cazurile sunt cercetate de către o comisie formată din trei persoane din care unul este jurist, iar ceilalţi doi au expertiză în domeniul de activitate al celui care este cercetat. Persoana care este cercetată disciplinar poate să fie asistată de un avocat pe timpul cercetării disciplinare prealabile sau de un reprezentant al Sindicatului, la cererea acesteia. Şi au fost situaţii în care persoana cercetată a fost asistată de avocat. Asta nu înseamnă că a şi câştigat după aceea”, a adăugat Piroşca.

 În ultimii doi ani și jumătate peste o sută de angajați ai DGASPC Olt au fost sancționați disciplinar pentru abateri profesionale.

Astfel, în 2016, 75 de angajaţi au fost sancţionaţi disciplinar.  Măsurile aplicate celor 75 de salariaţi sancţionaţi au fost: 50 de avertismente scrise, 22 reduceri salariale şi trei desfaceri de contracte de muncă. Cinci salariaţi, din cei 75 sancţionaţi, au contestat în instanţă sancţiunile disciplinare aplicate. Două dintre dosare au fost soluţionate în favoarea DGASPC Olt, două dosare sunt pe rol, iar unul dintre contestatari a renunţat la plângere. În 2017 au fost aplicate 34 de sancțiuni disciplinare angajaților DGASPC Olt, din acestea 31 au fost avertismente și trei reduceri salariale. Niciuna dintre măsuri nu a fost contestată.  DGASPC Olt are în prezent aproape 1.400 de angajaţi.

Ilie Bîzoi

 

 

 

8 COMENTARII

 1. Peste 70 la sută dintre angajati respectivei institutii au fost numiti pe criterii politice.Sunt sotii,soti,copii,rude,amante si slugi ale celor din structura PSD.Oricum,40 la suta dintre angajati institutiei sunt in plus, deoarece organigrama este supradimensionata.Din ultimele analize făcute a reiesit că multe departamente din institutie sunt ineficiente .
  In acest sens,exista un plan sl Guvernului României ca sa destructureze aceasta institutie,dar este tinut secret.
  Există o propunere,respectiv se propune un program-pilot: centre zonale pentru asistență socială și echipe mobile.
  De fapt se urmărește astfel preluarea activității acestei instituții de către diverse ONG-uri antrenate în cauze sociale. Fie prin intermediul concesionării clădirilor de care dispune direcția, fie a centrelor de îngrijire.
  Nu este întâmplător faptul că zilele trecute Guvernul Dancila a majorat indemnizatiile pentru ingrijitorii persoanelor cu handicap, ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr.448/2006 privind protecția şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap respectiv a alocat fonduri pentru ONG-uri.Guvernul a alocat 51.200.000 lei pentru dezinstituţionalizarea persoanelor adulte cu dizabilităţi.
  La nivel național există aproximativ 2000 de stabilimente sociale aflate în îngrijirea ONG-urilor.
  De aceste planuri nu este strain CJ-Olt,dar preferă ( pentru moment) ca să tacă,deoarece sunt multi din sistem legati ombilical de PSD.
  Asadar,vin vremuri grele pentru piloși PSD-ului din instituție…

 2. ”Plan secret al guvernului pentru destructurarea DGASPC..” Si tu ai avut acces la el…mă lași !! Se fac angajari in continuare si tu vorbești de destructurari. O vaca de muls a PSD ului pentru slugile credincioase !

 3. Intr-adevar, există o nouă strategie de dezvoltare a Direcților Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru reforma din temelii a sistemului de asistență sociala.Dar șefa de la Olt se face ca plouă.De ce?Pentru că aici in Olt, respectiv in Slatina există multe interese,deoarece institutia respectivă nu o conduce ea,ci o conduce Stănescu si Oprescu.Sub oblăduirea lor se fac angajarile si numirile de sefi in DGASPC Olt. Dar cu efectele dominoului si ale bulgarelui de zapada nu e de joaca. Le-am simțit efectul la căderea regimului lui Ceaușescu. Praful s-a ales de oamenii sistemului comunist.Asa si acum.Neavand la temelie elemente ideologice si principii stabile, PSD este pe cale să-și epuizeze resursele de incredere, de aceea lideri de mâna a doua
  precum Stanescu si Oprescu împreună cu oamenii lor pusi in funcții de conducere evită dominoul, părăsind corabia amenințată cu scufundarea.In ordinea ierarhică…
  Acest lucru o să se întâmple in mod sigur in perioada imediat următoare.
  Un prim semnal a fost dat de Paul Stanescu cand a afirmat că De acel ;,,am să las locul lui Marius Oprescu…”De fapt, Stănescu nu vrea să isi asume această reformă,deoarece multi dintre șefii de instituții din județul Olt au fost numiți direct si indirect de către Paul Stănescu…De ce aceste fapte știe si SRI,DIICOT si DNA…

 4. E buna madame Pirosca de condus aceasta institutie, cum sunt eu buna sa candidez la concursul de miss Romania. Cu niste ani in urma am infiat un copil de la Casa de Copii cu Handicap din Slatina. Eram, la vremea aceea, prima/singura romanca ce facea un astfel de gest. Dupa trei ani de la adoptia baietelului meu am aflat ca acesta are o sora intr-o comuna din judet, care traia ca un animal de pripas. Am decis sa o adopt si pe ea insa, legea se schimbase si acest lucru devenea dificil. Trebuia sa obtin aprobarea tuturor rudelor copilului, pana la gradul patru. Rudele, chiar daca nu se sin hiseau de copil, nu erau de acord cu adoptia. Am decis,impreuna cu fetita, sa ramana la mine in plasament pana cand devine majora si isi decide singura soarta.Fetita a crescut, a devenit studenta si,desi implinise varsta majoratului, am decis sa mai raman ajutor maternal pentru ea caci, pentru a o intretine la facultate nu imi era suficienta pensia. Intr-o zi m-a chemat Pirosca sa-mi spuna ca nu mai pot fi asistent maternal pentru fata. Aveam sa aflu ca deja angajasera pe cineva in locul meu. Am intrebat-o cum este posibil sa o desparta de fratele ei ? Mi-a dat un raspuns aiuritor. Mi-a spus ca ea nu mai este sora cu baiatul deoarece acesta este infiat de mine. Merita asta sa fie director la PROTECTIA COPILULUI? Am iesit,plina de scarba , din cabinetul ei si m-am oprit direct la un cabinet al unei avocate unde am demarat procedura de adoptie. Astia de la PSD, pusi in fruntea institutiilor, sunt toti pe acelasi calapod, fie ca se cheama Dragnea,Dancila, Daea, Valcov.

 5. Acum PSD-istii se bucură că sunt in capul mesei si se înfruptă din bucatele alese,dar o să vină timpul când vor da socoteală pentru toate fărădelegile pe care le-au săvârșit vreme de aproape 30 de zile… căci zice Psalmistul;,,Bogaţii au sărăcit şi au flămânzit, iar cei ce-L caută pe Domnul, nu se vor lipsi de tot binele.””

 6. Dupa ca ce majoritatea angajatilor din institutiile publice sunt slugile PSD,din pacate sunt si diletanti.Dar o greseala enorm o face ca angajează fără principiul meritocrației,deoarece asa se procedeaza intr-un adevărat stat de drept. PSD pune presiune pe cei aproape 4 milioane de romani care muncesc in sectorul de productie si privat.Dar economiştii avertizează că nu suntem departe de criză: deficitul bugetar aproape s-a dublat într-o lună, inflaţia este cea mai mare din Uniunea Europeană, dobânzile cresc într-un ritm galopant, iar creşterea economică stagnează.
  Asadar,bugetarii ar cam fi cazul sa strângă randurile.Nu de alta,dar și așa sunt cam mulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here