Irina Ciobanu, în drum spre Jocurile Olimpice!

0
134

Irina Ciobanu, componentă a Clubului CSM Slatina la secția de tenis de masă, face parte din echipa națională a României care participă la Turneul preolimpic de calificare la JO de la Tokyo din vara anului 2020.

Din datele furnizate de Federația Română de Specialitate, lotul României se află din data de 16 ianuarie în Portugalia în localitatea Gondomar unde se desfășoară un cantonament de pregătire,  iar în perioada 22-26 ianuarie se va desfășura turneul propriu zis la care participă 30 de echipe feminine reprezentând toate țările lumii.

Conform regulamentului la Jocurile Olimpice de Vară din acest an primele nouă formații clasate la acest turneu se vor califica la întrecerea olimpică din țara Soarelui Răsare.

Echipa României are șanse mari de a accede la Jocurile Olimpice mai ales prin prisma faptului că reprezentantele noastre au obținut anul trecut titlul de Campioană Europeană la Nantes în Franța. Dacă vor obține biletele pentru Tokyo sperăm ca România să se afle printre echipele medaliate la această importantă competiție sportivă.

Conform tragerii la sorți echipa feminină a României, compusă din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean şi Irina Ciobanu (antrenor Viorel Filimon), campioana europeană en titre, va întâlni Italia în semifinale, iar dacă va câştiga va juca finala cu învingătoara dintre Suedia şi India. Câştigătoarea se califică automat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar învinsa intră pe un nou tablou, în urma căruia se poate califica la competiţia japoneză.