CSM Slatina a pierdut în fața timișorenilor

0
80

ASU Poli Timișoara a câștigat cu scorul de 1-0 meciul din etapa a 9-a a Ligii 2 cu nou-promovata CSM Slatina, cu un gol reușit spre finalul primei reprize de fundașul Cristian Scutaru. Rezultatul este foarte important în contextul în care polițiștii vin după o perioadă în care coronavirusul a măcinat lotul, situație la care s-au adăugat accidentări și suspendări. Chiar Scutaru a fost unul dintre jucătorii care au stat pe tușă din cauza invectării cu COVID-19.
Slatina nu a avut chiar așa mari ocazii, deși a stat bine în teren. Oltenilor le lipsește încă incisivitatea în careu. De altfel, după un șut peste buturi expediat de Dorin Toma, prima minge pe poarta apărată de tânărul Otto Htindrich a venit în minutul 41, la o execuție bună a lui Ovidiu Popescu, la care goalkeeperul bănățean a intervenit. Poli a reușit să deschidă scorul chiar când e cel mai bine din punct de vedere psihologic, înainte de pauză. După un corner, un balon respins a ajuns la Scutaru, care a tras cu sete, imparabil, la colțul lung.
La reluarea jocului, cele două echipei și-au împărțit ocaziile mari. Slatina a fost periculoasă prin Popescu, al cărui șut a fost respins în corner. După faza oaspeților din minutul 49, în minutul 64, Poli a avut o ocazie mare, la șutul spaniolului Casado, iar apoi la reluarea lui Plazonja, faze la portarul Nicușor Grecu a fost pe fază. În repriza a doua, au fost momente când stresul din ultima perioadă și-a spus cuvântul auspra lui Octavian Benga, care la un moment dat a răbufnit la adresa lui Coadă, deși greșeală comisă de mijlocaș s-a petrecut la centreul terenului.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – CSM SLATINA 1-0
Cristian Scutaru 43′

ASU Poli: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Bg. Vasile (Casado 60′), Coadă – Al. Munteanu, A. Ignea (D. Codrea 81′), Alin Manea (Plazonja 27′) – Axente
Rezerve neutilizate: Deronja – D. Andrei, D. Radu, S. Iosif, R. Toader
Antrenor: Octavian Benga

CSM Slatina: Nic. Grecu – C-tin. Radu, Motroc, M. Manea, Demici – D. Toma, Ov. Popescu – Dav. Oprescu, Vas. Gheorghe (cpt.)(Ceapă 79′), Rogoveanu – Ianis Stoica
Rezerve neutilizate: Velcu – Cr. Preda, Ben. Enache, Pisăru, M. Grigore, Abel Stan
Antrenor: Mahai Ianovschi

Stadion: Ştiinţa (Baza) (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Daniela Constantinescu (Craiova) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Radu Bitea (Oradea).

ASU Poli are 17 puncte și e momentan pe locul 3 în Liga 2. Miercuri, de la ora 15:00, va juca restanța cu Dunărea Călărași, din urmă cu două etape. CSM Slatina rămâne cu 6 puncte și cade pe locul 19. Următorul meci îl are programat miercuri, de la ora 17:00, la Ploiești, cu Petrolul, o restanță din etapa a 7-a.