Alimentul gustos care detoxifiază și întărește ficatul

0
553

Hepatic și detoxifiant, alimentul gustos care poate ajuta buna funcționare a ficatului, unul dintre organele de importanță majoră.

Ficatul este organul care filtrează sângele și acumulează toxinele ca mai apoi să le elimine, dar când nu se întâmplă asta noi avem probleme de sănătate. Sau, mai există o variantă : atunci când acumulezi mult prea multe toxine în organism, iar ficatul nu mai face față.

Din fericire, strugurii sunt cunoscuți pentru propritățile lor curative, dar un alt efect le au stafidele (strugurii confiați), care sunt delicioase și te pot ajuta să îți cureți ficatul.

Medicii recomandă consumul de stafide de dimineață, deoarece ajută la procesul de digestie, sunt o sursă foarte mare de anti-oxidanți bogați în bioflavonoizi, te protejează de radicalii liberi și scad colesterolul HLD.

Apa de stafide reprezintă băutura-minune care îți curăță ficatul de toxine și te energizează. Iată care este rețeta

Ai nevoie de 400 de ml de apă și 150 de grame de stafide.

Fierbi apa, pui stafidele într-o strecurătoare și pui apa peste ele. Apoi, le lași peste noapte. După ce stafidele au stat o noapte în apă, aceasta te va ajuta să absorbi mult mai ușor substanțele nutritive.

Sursa: doctorulzilei.ro