CEARTĂ ÎN CONSILIUL JUDEȚEAN OLT. MĂRUL DISCORDIEI: LIPSA FARMACIILOR CU PROGRAM NON-STOP

0
528

 Schimb de replici acide între fostul preşedinte al Consiliului Județean (CJ) Olt, Jenel Copilău și consilierul județean Viorel Dumitrescu, în cadrul ședinței ordinare de joi a Consiliului Județean, motivul fiind acela că în prezent nicio farmacie din Slatina și nici din județ nu mai au program non- stop.

„Aş vrea să fac o remarcă şi să constat că, într-adevăr, colegii liberali şi-au făcut datoria ca guvernanţi privind schimbarea din funcţiile de conducere a unor instituţii din judeţul Olt, dar nu au asigurat ca instituţiile respective să ofere servicii de calitate. Vreau să fac o remarcă vizavi de Casa de Sănătate. La ora actuală, în municipiul Slatina, nu avem farmacie cu program permanent. După ora 21, n-ai unde să te duci să iei un antinevgralgic, să iei ceea ce îţi trebuie. Este o chestiune obligatorie. Schimbăm directori, dar serviciile sunt zero vizavi de populaţie. Aşa că, întruniţi-vă într-o şedinţă, şi luaţi măsurile care se impun să aveţi servicii de calitate în favoarea cetăţeanului”, a declarat  Jenel Copilău.

Vizavi de această situație medicul Viorel Dumitrescu, consilier județean și totodată președinte al PNL Slatina a invocat faptul că CAS nu poate obliga o farmacie particulară să ţină deschis non-stop. „Noi am ridicat această problemă vizavi de oraşul Corabia. Nu este vina nimănui. Este vina situaţiei că nu ne permite, la ora actuală, să impunem un anumit program farmaciilor care, în general, sunt particulare”, a spus Dumitrescu.

Răspunsul nu l-a mulțumit pe Copilău, iar schimbul de replici a continuat:

Jenel Copilău: Domnul doctor este obligatoriu. El (n.r. furnizorul) are un contract cu Casa de Asigurări.

Viorel Dumitrescu: Depinde în ce condiții l-au făcut. Contractul este între o firmă particulară și Casă.  Și nu este numai în Slatina. Aceeași situație este în mai multe orașe din țară.

Jenel Copilău: Este treaba Casei de Asigurări ca să asigure servicii către populație.

La rândul său, preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, a ținut să le reamintească celor de la PNL că, anul trecut, solicitau găsirea unei soluţii pentru o farmacie non-stop la Corabia.

„Ridicam problema că nu avem farmacie non-stop în Corabia, dar nu mai avem nici în Slatina. Vorbim de o reşedinţă de judeţ, nu de alte oraşe, iar obligativitatea este să fie cel puţin o farmacie deschisă, pentru întreg judeţul, având în vedere şi că suntem în plină criză epidemiologică. Văd că putem să obligăm populaţia să poarte măşti, dar nu putem obliga o farmacie să ţină deschis”, a declarat șeful administrației județene.

În judeţul Olt nu mai există nicio farmacie deschisă non-stop, pentru prima oară  de la Revoluție