DSP Olt nu va mai face publice cazurile COVID-19 de pe platforma industrială

0
1694

Potrivit unor surse, DSP Olt nu va mai face publice cazurile COVID-19 care apar la fabricile de pe platforma industrială și nici la alte societăți private din județ. Informațiile vin în contextul în care Alro Slatina, TMK, Pirelli, Altur și Electrocarbon au raportat constant cazuri în ultimele zile.

Astfel, cei de la DSP Olt nu vor mai transmite în comunicatele oficiale numele firmelor la care apar cazurile pozitive și se vor rezuma la „cazuri cu transmitere comunitară”.

Ordinul ar fi venit „de sus”, de la București, se pare la solicitarea șefilor fabricilor de pe platforma industrială. Ar exista chiar și o notă scrisă prin care DSP Olt i se interzice să mai spună numele companiilor care au angajați infectați cu virusul SARS-COV2.

În schimb, vor fi oferite informații despre instituțiile publice la care apar angajați confirmați cu virusul SARS-COV2.

Potrivit datelor transmise de către DSP Olt, joi, 30 iulie, au fost raportate 19 cazuri noi, numărul infectărilor cu SARS-COV2 ajungând la 711.

„Un salariat este de la Spitalul Slatina, unul de la ISU Olt, iar 17 sunt cu transmitere comunitară”, au precizat cei de la DSP Olt.

Situația epidemiologică de la nivelul județului Olt: 244 cazuri internate, 390 externate, din care: 296 vindecate și 85 la cerere, opt sunt la Anestezie Terapie Intensivă, 75 au refuzat internarea, fiind înregistrate 20 de decese. De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, 6.143 de olteni au fost testați.