Fonduri europene pentru modernizarea a două cartiere din Caracal

0
231

Primăria Caracal va demara un proiect cu fonduri europene pentru cartierele mărginașe Carpați și Fânărie. Contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 a fost semnat vineri, 18 martie, de Ștefan Cătălin Catană, directorul general interimar al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud – Vest Oltenia, și Ion Doldurea, primarul Caracalului.

Astfel, va fi construit un centru comunitar integrat ce va avea o grădiniță, un loc de joacă în interior și unul în aer liber, o baie comunală dotată cu toalete, dușuri, mașini de spălat și uscătorie, o locuință pentru victimele violenței domestice, precum și un centru de resurse pentru sprijinirea persoanelor defavorizate. Totodată, se va moderniza infrastructura sportivă a Liceului Tehnologic „Constantin Filipescu” și a Școlii Gimnaziale Nr. 1 „Mihai Viteazul”, și vor fi reabilitate mai multe străzi.

„Decalajul de dezvoltare, infrastructură şi investiţii între zonele centrale şi cele de la periferie reprezintă o problemă cu care se confruntă mai multe orașe din regiune și pe care autoritățile publice locale doresc să o rezolve cu fondurile europene atrase. Este și cazul Primăriei Caracal, care, prin proiectul semnat astăzi (vineri, 18 martie n.r.), urmărește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și implementează acțiuni integrate care vizează intervenții în infrastructura socială, infrastructura de educație și amenajarea spațiului urban degradat”, se arată într-un comunicat al ADR Sud – Vest Oltenia.

Primarul din Caracal, Ion Doldurea, a precizat că semnarea acestui contract este o mare reușită, mai ales că zeci de caracaleni trăiesc în aceste cartiere de la periferia municipiului.

„Există în comunitatea noastră persoane cu risc de excludere socială, care nu au șanse la educație, la angajare, la o viață mai bună. Și, atunci când reușești să îi ajuți, să le aduci o speranță, simți că ai răspuns încrederii pe care cetățenii au investit-o în tine. Tocmai de aceea, semnarea acestui contract de finanțare este o mare reușită, proiectul este unul deosebit de complex și le va oferi locuitorilor din cele două cartiere vizate condiții mult mai bune de trai. Fără fondurile europene atrase, nu am fi avut posibilitatea să ducem aceste planuri la bun sfârșit”, a spus primarul din Caracal, Ion Doldurea, citat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Valoarea totală a proiectului implementat de Primăria Caracal este de aproximativ 8,7 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 7,8 milioane de lei. Investițiile vor fi derulate în cadrul Axei Prioritare 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității (DLRC), mai arată ADR Sud – Vest Oltenia.