MFP continuã și în luna septembrie emisiunile de titluri de stat pentru populație

0
104

Românii pot subscrie începând de luni, 16 septembrie 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, și 3 ani ºi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpãrate:
– în perioada 16 – 30 septembrie 2019 de la unitãțile operative ale Trezoreriei Statului;
– în perioada 16-27 septembrie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Românã, din mediul urban, iar în perioada 16-26 septembrie 2019 din mediul rural.

„Vreau sã oferim fiecãrui român șansa sã participe în mod direct la economia româneascã și la creșterea acesteia, cu riscuri minime, dar beneficii maxime. Emisiunea de titluri de stat pentru populație este modalitatea Ministerului Finanțelor Publice de a invita românii sã fie activi în susținerea economiei românești și sã beneficieze, în mod direct de dividende, în urma progreselor pe care țara noastrã le face. Am promis fiecãrui român un instrument avantajos la pachet cu posibilitatea de a investi în România. Le mulțumesc pentru încredere și le garantez cã au fãcut alegerea cea mai bunã”,  precizeazã dl Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. A fost eliminatã plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializatã ºi au valoare nominalã de 1 leu. Dobânda este plãtitã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferã moștenitorilor, care prezintã documentele legale care le atestã calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lunã perioada de subscriere va fi de trei sãptãmâni iar maturitãțile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.