NOUĂ COPII DIN OLT, PRELUAȚI DE CĂTRE DGASPC PRIN ORDONANȚĂ PREȘEDINȚIALĂ. DE UNDE SUNT ACEȘTIA

0
666

Nouă copii din județul Olt au fost preluați, de la începutul anului, de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt prin Ordonanţă preşedinţială. Motivul preluării copiilor în sistemul de protecţie l-a constituit pericolul iminent în familie, urmare a neglijării sau abuzării de către părinţi.  

DGASPC Olt a reuşit să instituie măsuri de protecţie socială pentru cei cinci copii din Olt. Cazurile se aflau în atenţia Direcţiei de mai mult timp, fiind sesizate în repetate rânduri de către primăriile din localităţile respective, dar din cauza faptului că părinţii refuzau să renunţe la copii, a fost nevoie să se apeleze la ajutorul instanţei. „De la începutul anului și până în prezent, au fost preluați în regim de urgență 47 de minori, din aceștia, nouă au fost preluați prin Ordonanță președințială. Cei nouă minori sunt din mediul rural”, a precizat directorul general al DGASPC Olt, Rădița Piroșca. Deşi reprezentanţii DGASPC Olt au făcut demersuri în mod repetat pe lângă părinţii copiilor pentru a-i determina să fie de acord cu o măsură de protecţie specială, nu s-a reuşit în niciuna dintre situaţii. În acest context, Direcţia a fost  nevoită să apeleze la ajutorul instanţei şi în cele din urmă, prin ordonanţă preşedinţială şi cu executor, s-a reuşit preluarea copiilor.

Condiţiile insalubre şi lipsa de supraveghere sunt principalele motive pentru care DGASPC Olt a intervenit în majoritatea cazurilor, alegând de cele mai multe ori să preia copiii din familii. Copiii pot fi preluaţi fie cu acordul părinţilor, fie prin ordonanţă preşedinţială, atunci când părinţii refuză să-şi dea acceptul. Minorii sunt apoi repartizaţi spre diverse centre, în funcţie de rezultatul evaluării efectuate de specialiştii DGASPC Olt.