Un nou loc de joacă în cartierul Bold

0
1190

Administrația Publică Locală a municipiului Caracal a inaugurat în ziua Sfinților Apostoli Petru și Pavel, un nou loc de joacă destinat copiilor din cartierul Bold. Modernul loc de joacă este dotat cu echipamente și accesorii noi(tobogane, leagăne, balansoare) cu un design atractiv, în culori vesele, destinate activităților recreative pentru copii. Pe lângă toate acestea, locul de joacă beneficiază și de pavaj special cu cauciuc antitraumă, destinat siguranței celor mici.

Monument emblematic pentru cartierul Bold

Odată cu inaugurarea noului loc de joacă, a fost dezvelită și noua construcție arhitectonică ,amplasată în fața locului de joacă. Monumentul emblematic pentru cartierul Bold, este reprezentat de un piedestal pe care este așezat un BOLD de mari dimensiuni, realizat din bronz cu măiestrie, în atelierele societății caracalene “2T” . . Ineditul acestei construcții arhitectonice care va devenii emblematică pentru cartierul Bold, este faptul că, pe cele patru fațete ale piedestalului sunt înscrise în ordine alfabetică „Porecle din Bold”, porecle date unor cetățeni de-a lungul vremii și care au fost transmise din generație în generație, făcute să dureze veșnic printre boldeni.
Un ansamblu arhitectonic inedit care reprezintă pe lângă spiritul ascuțit și ager al locuitorilor și perenitatea zonei a unuia din cele mai vechi cartiere ale orașului.

Conform celor declarate de primarul municipiului, domnul Ion Doldurea, fiecare cartier al localității va avea un astfel de ansamblu arhitectural care va reprezenta identitatea locuitorilor zonei . În cea ce privește locurile de joacă, Administrația va inaugura în perioada următoare alte două locuri de joacă destinate copiilor din cartierul Gară și HCC.

Doru Tudor