Un nou scandal, la Direcția Agricolă Olt

0
1740
Surse spun că un nou scandal a izbucnit la Direcția Agricolă Județeană Olt. Mărul discordiei ar fi plecat de la organizarea echipelor care vor verifica începutul rodirii și care vor evalua producția de tomate înainte de recoltare la fermierii olteni care accesează Programul Tomata. Există chiar varianta ca ingineri din alte județe să vină să efectueze controalele legumicultorilor olteni.
Inginerii care au lucrat la Camera Agricolă, instituție care a fuzionat cu Direcția Agricolă Olt, precum Elena Manta, Dorina Vieru, Mihaela Mareș, Maria Mâțu, Maria Georgescu și Cristian Georgescu nu vor putea realiza controale, deși sunt de specialitate.
În teren vor pleca specialiști ai DAJ Olt, precum: Cristi Ștefan, Cristi Stanca, Florica Bodescu, Gabriela Crâmu, Olga Florica.
Nemulțumirile au plecat între cele două tabere, primii reclamând conducerii de ce nu sunt lăsați să meargă pe teren, la verificări.
La finalul lunii februarie, un scandal a izbucnit la Direcția Agricolă Județeană Olt. Totul ar fi plecat de la inginerul Stana Drigă, care a sesizat conducerea instituției că nu își recunoaște semnătura în mai multe dosare ce aparțin fermierilor olteni, care au accesat Programul Tomata. Corpul de Control al ministerului Agriculturii a venit la DAJ Olt și a verificat zeci de dosare. Neregulile au ajuns și pe masa procurorilor DNA, însă până acum angajații DAJ Olt nu au fost chemați pentru audieri. Se fac cercetări pentru fals în declarații. Totodată, sunt și dosare în care fermierii au primit subvenția de 3.000 de euro, deși nu erau eligibili.