DRUMUL EXPRES CRAIOVA – SLATINA – PITEȘTI, INFORMAȚII DE ULTIMĂ ORĂ!

0
4910
Traseul in judetul Olt

Este ireversibilă hotărârea actualilor guvernanți de a demara cât mai repede lucrările la drumul expres care va lega Craiova de autostrada Pitești – București și apoi  de Pitești – Sibiu. Cu această ocazie se vor rezolva și cele două probleme grave cu care se confruntă Slatina și Balșul: centurile ocolitoare.

Avem informații de ultimă oră legate de coridorul pe care se va circula pe acest drum unde viteza va fi probabil între 100-120 km/h. Vor fi tronsoane de drum dintre care două în județul Olt: Craiova-Balș, Balș-Valea Mare, Valea Mare-Colonești, Lunca Corbului-Pitești. După traversarea drumului național 65, înainte de intrarea în Balș, drumul expres va trece pe lângă oraș (sud), pe lângă „Pădurea Sarului”, prin nordul orașului Piatra-Olt, și va tranzita râul Olt, la aproape 150 m în aval de Hidrocentrala Slătioara, în zona podului de cale ferată. Ocolește Slatina, prin sud și nu prin nord, pe lângă „Prysmian”, acolo va fi o deviere căci, de la ultimul proiect făcut, au apărut noi hale de producție, prin sudul fabricii TMK Artrom și va traversa drumul județean Slatina-Drăgănești, pe lângă „Pirelli”.

Traseul va fi urmat prin traversarea din nou a DN 65 la aproximativ 300 m de Releu și va continua prin nordul acestuia, pe Cărbunaru – Mogoșești – Tătulești – Colonești, unde, la limita de județ, va traversa iar DN 65 și va merge până în apropierea combinatului chimic și se va lega de autostrada Pitești-București și centura ocolitoare a municipiului Pitești. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis recent la primăriile Balș, Bârza, Bobicești, Piatra-Olt, Slătioara, Găneasa, Milcov, Slatina, Valea-Mare, Priseaca, Scornicești, Tătulești, Colonești, pe unde va trece în Olt acest drum expres o notificare, însoțită de o fotocopie cadastrală (color) cu zona din localitatea respectivă  pe unde va fi drumul expres. Edilii vor avea sarcini urgente în acest sens: să identifice proprietarii și să-i înștiințeze să facă cărțile funciare și să-și suspende orice tranzacție imobiliară. Deja preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a semnat, luni 10 iulie 2017, certificatul de urbanism solicitat de CNAIR în vederea execuţiei drumului expres Craiova-Slatina-Pitești. După obţinerea avizelor de la instituţiile abilitate, prevăzute în certificatul de urbanism, CNAIR va solicita Ministerului Transporturilor autorizaţia de construire pentru execuţia propriu-zisă a tronsoaneor de drum care vor parcurge teritoriul judeţului Olt. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a trimis, deja, la SEAP anunțurile de participare pentru procedurile de achiziție publică destinate proiectării și execuției celor patru tronsoane ale drumului expres Craiova – Pitești, valoarea întregului proiect, cu o lungime de 121,115 km, fiind de aproximativ 820 de milioane de euro.

Potrivit arhitectului şef al Consiliului Judeţean Olt, Ovidiu Davidescu, drumul expres va travesa judeţul Olt pe o lungime de 71,450 kilometri, iar odată cu execuţia acestuia va fi rezolvată şi problema traficului în oraşul Balş. „ Această variantă de realizare a drumului expres este cea din 2007, cu patru benzi, variantă pentru care s-a mai dat un certificat de urbanism unul în 2007 şi unul în 2009. Apoi s-a trecut la autostradă şi din nou la drum expres. Drumul expres se suprapune cu varianta de ocolire a Balşului. Prin realizarea acestui drum s-ar face două lucruri deodată”, a precizat arhitectul şef al Consiliului Judeţean Olt. Vom reveni cu noi informații referitoare la această importantă arteră rutieră care va rezolva multe probleme de trafic și va fi și o mină de aur pentru unii investitori locali.

RD