Pivotul echipei CSM Slatina, Lorena Ostase, în lotul României pentru turneul preolimpic

0
97

Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, Adrian Vasile, a anunţat lotul naţional de senioare convocat pentru perioada de pregătire centralizată din perioada 14-18 martie de la Bucureşti şi turneul preolimpic de la Podgorica, din 19-21 martie. Din acest lot face parte și pivotul echipei CSM Slatina, Lorena Ostase.
„Nu e uşor să faci lotul unei echipe naţionale pentru că, pe de o parte, sunt jucătoare de valoare în România şi, pe de altă parte, din păcate, acest an este foarte atipic şi scoate cumva din ritm anumite echipe, mai ales cele care nu participă în competiţiile europene. În plus, este virusul care pune probleme. Dar ceea, atât eu, cât şi staff-ul, am considerat că avem nevoie de un mix de jucătoare cu experienţă şi cu foame de rezultate foarte mare, care să conştientizeze foarte bine însemnătatea acestui turneu preolimpic şi a şansei de a merge la Tokyo. Aş spune că acest mix de jucătoare a stat la baza alegerilor pe care le-am făcut” […] Cred că mereu la echipele naţionale cel mai mare inamic este timpul, pentru că nu este niciodată suficient ca să faci toate lucrurile aşa cum ţi-ai dori. Pe de altă parte, nivelul de concentrare care se atinge într-un interval atât de scurt, când totul este foarte comprimat, şi nivelul de adrenalină, fac să compensăm lipsa timpului. Foarte importantă a fost etapa de pregătire de la finalul lunii februarie, când am apucat să ne întâlnim, să ne simţim în teren, să punem la punct foarte multe lucruri în privinţa jocului nostru. Consider că pentru acest turneu preolimpic acea perioada a fost foarte utilă”, a declarat selecţionerul.

Lotul este format din următoarele sportive: Yulyia Dumanska (Podravka Koprivnica/Croaţia), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) – portari, Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare) – extreme dreapta, Laura Popa (Rapid Bucureşti) – inter dreapta, Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur), Andreea Cristina Popa (Minaur), Laura Pristăviţa (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud) – centri, Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina) – pivoţi, Anca Polocoşer (Minaur), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti) – interi stânga, Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Ana-Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău) – extreme stânga.
România va participa în perioada 19-21 martie la turneul preolimpic din Muntenegru, alături de echipa ţării gazdă şi de campioana europeană Norvegia. Primele două clasate se vor califica la JO 2020.