Mondialul rusesc, fără bătăi între suporteri şi incidente majore de securitate. Cum a reuşit Rusia această performanţă, pentru care a Cupa Mondială din 2018 a fost numită „cea mai bună din istorie”

0
176

Campionatul Mondial din Rusia nu a avut incidente între suporteri, datorită organizării de excepţie a ruşilor. Însuşi preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a spus că Mondialul rusesc a fost ”cel mai bun din istorie”, mulţumindu-i cu această ocazie ”guvernului lui Putin”, care s-a ocupat ca totul să meargă bine la acest turneu final:

Rusia s-a schimbat, a devenit o adevărată ţară a fotbalului, nu doar prin organizarea Cupei Mondiale la cel mai înalt nivel, dar şi fotbalul face acum parte din ADN-ul ţării, graţie performanţelor echipei naţionale, a întregii munci depuse, a infrastructurilor, totul este magnific şi foarte eficient”, a spus preşedintele FIFA.

ProSport a stat de vorbă cu Paul Anton şi Adrian Iencsi, doi fotbalişti români care au evoluat sau evoluează în Rusia, şi ştiu de ce sunt în stare când vine vorba de organizare. Fostul mijlocaş al lui Dinamo, în prezent la Anji Mahacikala, a spus că ruşii stau foarte bine în ceea ce priveşte securitatea, şi spune că , în cazul în care au existat incidente, au fost izolate şi nu au apărut în presă.

”Stau foarte bine din punctul ăsta de vedere. Poate, la început, când vii să vizitezi Rusia şi vezi oameni din armată, din poliţie, pe stradă, înarmaţi, ai aşa o oarecare senzaţie de teamă. Dar ei stau şi sunt aşa pentru a stabili pacea, a nu crea incidente. Din punctul ăsta de vedere sunt foarte bine organizaţi. Probabil şi din cauza asta nu au fost incidente, şi chiar dacă au existat, probabil, au fost izolate şi nu au apărut în presă”, a spus Anton pentru ProSport.

Cu doi ani ca jucător al lui Spartak Moscova în ”palmares”, între 2004 şi 2006, Adrian Iencsi a vorbit pentru ProSport despre securitarea pe care o pot oferi ruşii, şi spune că acest CM a fost organizat ”la perfecţie”.

Sursa:www.Mediafax.ro