Olt: Liber la biletele de tratament din seria a doua

0
207

Zeci de pensionari din judeţ sunt aşteptaţi să achite sau să ridice gratuit biletele de tratament solicitate şi alocate în a doua serie la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Olt, prezentarea în staţiuni fiind în intervalul 4-7 martie 2020.

 Casa Naţională de Pensii a alocat 38 de bilete de tratament pentru această serie în unitățile hoteliere aparținând Societății Comerciale de Turism Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă. Biletele au data de plecare în stațiune în perioada 4-7 martie 2020 și sunt repartizate astfel:  16 bilete în stațiunea Olănești, 10 bilete în stațiunea Bala, 9 bilete în stațiunea Amara; două bilete în stațiunea Covasna și un bilet în stațiunea Buziaș.

Persoanele care se regăsesc pe lista afișată pot ridica biletele de tratament de la sediul Casei Județene de Pensii Olt până în data de 26 februarie 2020, inclusiv.

La prezentarea la ghişeul instituţiei în vederea ridicării biletului de tratament, pensionarul trebuie să prezinte cuponul de pensie din luna anterioară celei în care începe sejurul în staţiunea de tratament balnear solicitată şi biletul de trimitere-formular cu regim special, pentru afecţiunea care necesită tratament balnear, eliberată de către medicul de familie sau medicul curant.

Persoanele care beneficiază de tratamente balneare sunt pensionari ai sistemului public de pensii, asiguraţi ai sistemului public de pensii sau beneficiari ai unor prevederi legale speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.

Pentru obţinerea unui bilet de tratament, solicitanţii trebuie să depună la CJP Olt o cerere-tip, însoţită de copie a actului de identitate. Cererile se depun cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet, iar solicitantul poate opta pentru cel mult trei staţiuni. În prima serie din acest an, Casa Naţională de Pensii a alocat 65 de bilete de tratament.