Spitalul Slatina a primit donații în valoare de 800.000 de lei. Se vor achita comenzile de materiale și dezinfectanți

0
560

Într-o conferință susținută pe pagina sa de socializare, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Cătălin Rotea, a precizat că unitatea medicală a primit donații de 800.000 de lei.

 

„Aș vrea să mulțumesc sponsorilor care până în momentul de față au făcut donații. În ordinea cronologică au donat: Condor Păduraru SRL, Romfil, Banca Transilvania, Vimetcoextrusion, Prysminal, ADELA SRL, Corpul executorilor judecărorești Craiova, PIRELLI, ALRO Slatina, care a donat 400.000.

Numărul sponsorilor este mai mare sunt și foarte multe persoane fizice care au donat, precum Marian Vasile. Din aceste donații s-au strâns aproape opt miliarde”, a spus Rotea.

 

Din suma strânsă din donații, unitatea medicală va achita materialele de protecție și dezinfectanții.

 

„CJ Olt ne-a acordat un ajutor din Fondul de Rezervă de un milion de lei, 600.000 pentru spitalul nostru, 400.000 pentru echipamente necesare ISU și SMURD. În total, vorbim de o sumă de aproape 1,8 milioane de lei, bani care sunt în conturile trezorerie special destinate pentru echipamente și dezinfectanți. Nu s-a cheltuit niciun leu. Comenzile făcute pentru asigurarea fluxurilor de materiale sanitare și dezinfectanți necesare strict pentru coronavirus, în valoare de 2,2 milioane de lei, vor fi plătite la 60 de zile de la livrarea produselor”, a adăugat Rotea.