Ce trebuie să faci dacă îți curge nasul. Remedii naturale care te ajută

0
3221

Când ieși afară îți curge nasul, când stai în casă la fel. De vină este fie o răceală banală, fie o infecție bacteriană sau virală sau mai rău poate să fie o gripă păcătoasă. Nu este exclus însă să ai o rinită alergică. O serie de remedii naturale te pot ajuta să te simți bine din nou.

Motivul pentru care nasul curge la începutul unei răceli se datorează faptului că corpul tău încearcă să blocheze și / sau să elimine bacteriile sau virusul. În mod normal, corpul produce mucus în nas pentru a-ți menține căile respiratorii umede. Cu toate acestea, atunci când un microb încearcă să intre, organismul începe producția de mucus ca mecanism de apărare.

De ajutor îți pot fi și remedii naturale. Iată ce poți face dacă își curge nasul:

  • Apa sărată ajută. Mai exact poți apela la o irigare salină care va contribui la diminuarea semnificativă a simptomelor. De asemenea, aceasta ajută și la ameliorarea durerilor de gât și este utilă și în caz de obstrucție nazală. Sarea este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale care pot distruge microbii. Soluția salină se prepară dintr-o linguriță de sare și un pahar de apă.
  • Baia de aburi. Inhalarea aburilor ajută la ameliorarea și îndepărtarea excesului de mucus din nas. Ca să fie și mai eficient poți adăuga și un ulei esențial antimicrobian, de exemplu cimbru, eucalipt, mentă. Te vor ajuta la îndepărtarea mucusului. Unele dintre uleiurile esențiale conțin compuși precum mentolul și timolul, care acționează ca decongestive puternice. Procedura este foarte simplă. Mai exact, o baie de aburi se pregătește în felul următor: încălzește o cană cu apă într-o oală până când apa fierbe. Adaugă câteva picături de mentă sau eucalipt, ia un prosop și pune-l peste cap. Stai cu capul în aburii și inspiră adânc. Poți sta în felul acesta 10 minute și apoi suflă nasul.
  • Uleiul de muștar. Acesta este un puternic antibacterian și ajută în problemele sinusale. Se pune o cantitate mică de ulei de muștar la încălzit într-o tigaie, apoi folosind o pipetă ia câteva picături pe care le pun în fiecare nară. Ulterior, suflă nasul puternic. Poți repeta acțiunea de două-trei ori pe zi.
  • Ghimbirul, excelent când își curge nasul. Poți bea un ceai de ghimbir sau poți pur și simplu să mesteci o bucățică peste care adaugi puțină miere.
  • Usturoiul are efecte bune atunci când ești răcit și când îți curge nasul. Este renumit pentru proprietățile tale antibacteriene și antivirale care provin din compusul principal, alicină.

Sursa: doctorulzilei.ro