Băutura care crește eficiența creierului și amână îmbătrânirea!

0
672

Un studiu recent arata ca persoanele care au baut ceai de patru ori pe saptamana timp de 25 de ani au creierul mai eficient si sunt mai protejati de efectele imbatranirii.

Consumatorii de ceai se bucura de beneficii diferite de cele ale celor care prefera cafeaua, iar cercetatorii le mai dau o veste buna: ceaiul ajuta la functionarea mai buna a creierului.

Un studiu nou, realizat de Universitatea Nationala din Singapore (NUS), a descoperit ca persoanele care beau ceai in mod regulat au regiunile creierului mai bine organizate in comparatie cu cele care nu consuma aceasta bautura. Organizarea mai buna a regiunilor creierului este asociata cu o utilizare optima a functiei cognitive. Creierul este protejat astfel impotriva procesului de imbatranire, relateaza cotidianul britanic The Independent.

Ceaiul amana imbatranirea

Pentru a analiza beneficiile pe care le au consumatorii de ceai, cercetatorii din Singapore in colaborare cu Universitatea din Essex si Universitatea Cambridge din Marea Britanie au studiat datele de imagistica a creierului apartinand unui grup de 36 de persoane cu varste de la 60 de ani in sus.

Pe langa consumul de ceai, au fost luati in calcul si alti factori, precum starea de sanatate, stilul de viata si situatia psihologica a fiecarui subiect.

Sursa: doctorulzilei.ro