Armă naturală împotriva bolilor de inimă și de ficat

0
541

Durerile cronice de cap, bronşitele, infecțiile ORL, tulburările comportamentale, bolile cronice cardiace sau de ficat răspund cel mai bine la tratamentele homeopatice.

„E o formă de terapie profundă care se adresează persoanelor care doresc abordarea problemelor de sănătate dintr-o perspectivă individualizată. Dife­rența față de medicina clasică, alopată, este aceea că homeopatia nu lucrează cu substanțe toxice pentru organism, nu împiedică mecanismele naturale ale vindecării, ci, dimpotrivă, le ajută să se desfășoare. Prin urmare, sistemul imunitar iese întărit”, explică Irina Firuți, medic homeopat.
Ea adaugă că homeopatia pune preț pe acele semne rare, inexplicabile care individualizează fiecare pacient, dându-i acestuia un tratament individualizat.

Remedii din venin de șarpe și sare de bucătărie

O altă diferență față de medicina alopată este aceea că o consultație homeopată durează mult, cu precădere prima dată. Medicul pune diagnosticul şi prescrie remediile după ore de discuții amănunțite cu pacientul. În homeopatie medicamentele poartă numele de „remedii” şi se prepară prin metode diferite de medicamentele convenționale.
Multe remedii sunt obținute din plante, minerale (sarea de bucătărie, dar și arsenic, aur sau platină), produse animale (venin de șarpe, de păianjen, de albine, lapte de la unele mamifere).

O altă categorie de remedii este extrasă din produsele patologice ale unor boli (pe un principiu asemănător autovaccinurilor) sau din culturi de agenți patogeni. „Indiferent de sursă, remediile sunt produse naturale şi nu de sinteză, ceea ce înseamnă că sunt extrase sau reproduc substanțe răspândite în natură. Medicamentele obişnuite sunt produse în laborator şi nu au corespondent în mediul înconjurător”, completează dr. Firuți.

Nu se asociază cu alte terapii

Tratamentul homeopat poate fi asociat cu alte terapii naturiste ca de exemplu acupunctura, însă nu simultan, pentru a nu apărea confuzii.
Pacienții tratați cel mai des prin homeopatie sunt copiii aduși de părinți pentru a fi vindecați de bronșite, in­fecții ORL, boli digestive (colici, consti­pații).  Adulții care cer con­sultații homeopate sunt cei care suferă de depresii, dar şi de boli cronice cardiace, de ficat sau ginecologice.

Ce boli răspund mai bine la tratamentele homeopatice

● durerile cronice de cap; ADHD-ul; anemia (dar nu talasemia!);
● infecțiile ORL (amigdalite, sinuzite, otite, laringite, rinite);
● probleme digestive (gastrita, constipația cronică, colonul iritabil, ulcerul gastro-duodenal, hepatita, apendicita acută); infecțiile urinare recidivante;
● probleme reumatologice (torticolis, lumbago, artrite, reumatism, mialgii);
● afectiuni posttraumatice ale mușchilor și tendoanelor;
● ticurile și alte boli neurologice; depresia, insomnia, anxietăți și fobii; stări de șoc;
● boli ginecologice (mastita, endometrioza, infertilitatea, sindromul premenstrual);
● afecțiuni pediatrice: tulburări ale dentiției, colicile sugarului, tulburări de creștere, coșmarurile nocturne, constipația, intoleranța la lapte, amigdalitele,
laringitele, polipii, infecțiile trenante de diverse origini, durerile de creștere);
● afecțiuni vasculare (stări de hipercoagulabilitate, tulburări de circulație, hipertensiune) și cardiace (palpitații, sincope, insuficiența cardiacă, angina pectorală).

Sursa: doctorulzilei.ro