Stănescu: ”Bugetul pentru anul 2023 este, în ciuda unor presiuni financiare uriașe și a crizelor, unul care protejează românii”

1
98

Secretarul general al PSD Paul Stănescu a declarat, joi, că bugetul pe anul viitor este unul care vine în sprijinul românilor, iar PSD va fi în continuare precaut şi responsabil în politicile guvernamentale şi, în acelaşi timp, unul „care ţine, în primul rând, cu românii”.

Bugetul pentru anul 2023 este, în ciuda unor presiuni financiare uriașe și a crizelor, unul care protejează românii. Am respins populismul și nu am căzut în patima austerității, pe care au practicat-o mai demult unele partide de dreapta. Ne-am pus amprenta pe acest buget cu măsuri care au grijă ca românii să treacă cât mai bine peste această perioadă. Sunt prinse, de asemenea, și măsuri economice care susțin locurile de muncă și funcționarea economiei.

Întrucât nu știm când se vor tempera crizele, vom continua să fim precauți și responsabili în politicile guvernamentale, la fel ca până acum.

Angajamentul nostru politic, care este în acord total cu proiectul social-democrat, a fost și va rămâne acela de a nu lăsa pe nimeni în urmă. Este un buget în sprijinul românilor, care rămâne fidel unui principiu: asigură o protecție mai mare pentru categoriile vulnerabile.

Piața liberă din energie, cauza tuturor relelor din economie și din casele românilor, a fost adusă sub autoritatea legii și a interesului public. Doar așa am reușit să avem acest buget bun pentru români, bun pentru economie.

Am ținut și vom ține cont și de interesele și proiectele comunităților locale, indiferent de dimensiunea acestora sau de conducerea politică.

 Însă ceea ce ne dorim foarte mult este ca prin acest buget să sprijinim cu mai multă consecvență un obiectiv strategic: susținerea industriilor și companiilor care produc în România. Este un răspuns firesc, corect și justificat la ceea ce se întâmplă astăzi în lume.

 PSD va fi în continuare precaut și responsabil, și, în același timp, un partid care ține în primul rând cu românii.” a transmis Stănescu.

1 COMENTARIU

  1. Motto: ,,Omenirea nu va scapa niciodată de necazuri până când iubitorii înţelepciunii nu vor ajunge la frâiele puterii politice, sau până când deţinătorii puterii nu vor deveni iubitori ai înţelepciunii”. ( Aristotel )
    În România inflația reală este între 14 şi 47%. Salariile cresc cu maxim 10 %,respectiv pensiile cu maxim 12,5 %.Aleșii locali acum sunt la mâna lui Klaus Iohannis…Este in analiză pentru promulgarea sau reexaminarea unei legi care permite creșterea lefurilor angajaților din primării și consilii județene cu până la 25%.Așadar,cine împarte, parte-şi face !Pentru eșecul Schengen nimeni nu vrea să își asume responsabilitatea.Klaus Iohannis ar fi cazul să fie suspendat din funcția de conducător al Statului.Dar PSD nu vrea asta,deoarece are nevoie de el pentru interesele de grup.

Comments are closed.