Rotea, la ceremonia de învestire: „Dorințele bălșenilor se vor suprapune pe agenda acestei administrații”

0
408

Primarul ales al orașului Balș, Cătălin Rotea, a depus marți, 27 octombrie, jurământul, la ceremonia de învestire fiind prezenți președintele CJ Olt, Marius Oprescu, și prefectul de Olt, Florin Homorean. Rotea a spus din memorie jurământul și a semnat documentul cu mâna stângă, acesta fiind stângaci.

Primarul Cătălin Rotea a precizat că, în mandatul său, își dorește ca orașul în care s-a născut să nu mai fie unul prăfuit și să se dezvolte.

„Această zi are o dublă semnificație pentru mine, pe de o parte, doar ce am depus jurământul de primar, iar pe de altă parte, pe 27 octombrie, în urmă cu doi ani, am avut cununia religioasă și nunta. Deci, această zi îmi poartă noroc. Atunci când mi-am lansat candidatura, proiectul meu politic s-a bazat pe un concept -»Schimbarea, Schimbarea suntem noi». Schimbarea începe astăzi, cu un primar nou, cu un consiliu local nou. Este ceea ce și-au dorit bălșenii, printr-un vot covârșitor ce generează legitimitate acestei noi administrații publice locale. Nu voi vorbi despre trecut, despre greaua moștenire, ci voi vorbi despre viitor. În următorii patru ani vor exista doar cetățenii și administrația publică locală, iar nevoile și dorințele lor se vor suprapune pe agenda acestei administrații. Pentru că în patru ani, Balșul trebuie să depășească faza unui oraș subdezvoltat și prăfuit și să fie un oraș modern, cu mediu sigur și curat, cu servicii de sănătate la nivel european, un oraș în care să ne creștem copiii în liniște și cu bucurie”, a spus Rotea.

Prezent la ceremonia de învestire, Oprescu a precizat că lucrurile se vor schimba în orașul de pe Olteț.

„Îl felicit pe Cătălin Rotea pentru acest mandat, pentru victoria categorică pe care a obținut-o. Nu a fost o victorie a lui, nu a fost o victorie a noastră, este o victorie a bălșenilor, care au ocazia să aibă o administrație publică eficientă și în interesul cetățeanului. Sunt convins că lucrurile se vor schimba rapid în Balș și îl asigur de toată susținerea mea, în toate proiectele și demersurile pe care și le va propune în calitate de primar. De astăzi, începe schimbarea. Mult succes Cătălin”, a spus Oprescu.

Rotea a fost managerul Spitalului Slatina, iar acum își începe mandatul de primar al orașului Balș, înlocuindu-l pe liberalul Mădălin Teodosescu.