Veste uriașă pentru cei cu pensii sub 2.500 de lei!

1
1186

Milioane de pensionari ar putea beneficia de sume în valoare de 4.000 de lei, se arată într-o propunere a Partidului Social Democrat (PSD). Dacă această propunere s-a aplica, 95% dintre pensionarii din România ar putea beneficia de noi sume de bani în plus.

Liderul social-democrat amintește că, la începutul acestui an, doar pensionarii cu venituri de sub 1.600 de lei beneficiau de un astfel de ajutor, însă numărul beneficiarilor va crește de anul viitor.

Marcel Ciolacu spune că toți cei care au pensia mai mică de 4.000 de lei vor beneficia de acest ajutor.

Românii care vor primi bani în plus la pensie

Autoritățile anunță că numărul total al pensionarilor din România este de 4.603.433 oameni, iar 4.405.563 de pensionari primesc o pensie sub 4.000 de lei.

Potrivit ultimului anunț făcut de către Marcel Ciolacu, 95% dintre aceștia ar urma să primească suma de 4.000 de lei în luna ianuarie a anului viitor.

În funcție de pensiile pe care le au, românii vor primi o sumă de bani pentru a ajunge la suma de 4.000 de lei.

Așadar, pensionarii care au o pensie de 1.900 de lei, vor primi de la stat un ajutor de 2.200 de lei, această sumă scăzând cu cât pensia este mai mare.

Cei care au pensii de 2.500 de lei, vor primi în plus suma de 1.500 de lei.

În ceea ce îi privește pe pensionarii cu venituri de 3.800 de lei, ei vor primi de la stat doar 200 de lei în plus.

Amintim că, la începutul acestui an, existau 4.603.433, dintre care 2.545.339 de persoane primeau o pensie sub 1.600 de lei. Astfel, la începutul anului acesta, 55% din pensionari au avut un venit de 2.200 de lei.

Pensiile nu vor crește la fel pentru toți românii

Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că pensiile nu vor crește cu același procentaj pentru toți oamenii, deoarece totul ține de punctul de pensie.

„Ca să înțeleagă toată lumea, pensiile nu se majorează în același procent pentru toată lumea. Pensiile cuprind în interiorul lor puncte de pensie și noi majorăm valoarea punctelor de pensie, valoarea punctului de pensie, așa cum este și legal și constituțional. Deci nu majorăm același procent.

Eu sunt susținătorul unei majorări pentru toată lumea, pentru că toți au contribuit, unii mai mult, alţii mai puțin, dar trebuie, de altfel să fim și conștienți de perioada grea pe care o traversează întreaga lume, nu numai România, acum să sprijinim categoriile vulnerabile. Practic, trebuie să facem tot posibilul să nu lăsăm pe mine la marginea societății”, a fost declarația ministrului Muncii.

Sursă: www.capital.ro

1 COMENTARIU

  1. Daca tot sunt mintit, macar sa fiu mintit de cineva mai inteligent ca mine. In acest caz, al circului cu pensiile, avem de a face cu niste politruci de doi bani neinstruiti, care sfideaza legile si bunul simt, numai pentru a castiga voturile unei mase de oameni saraci, neinformati si infometati.

Comments are closed.