ŞOFER PLASAT SUB CONTROL JUDICIAR, DUPĂ CE A ÎNCERCAT SĂ MITUIASCĂ UN POLIŢIST DIN OLT

0
374

Un conducător auto în vârstă de 34 de ani, din Arad, oprit în trafic de oamenii legii în timp ce conducea un autoturism cu o viteză mai mare decât limita legală, pe DN 64, în comuna Grădinari, a fost plasat sub control judiciar după ce a încercat să mituiască un polițist din Olt.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Olt, şoferul a fost depistat cu 109 kilometri la oră şi i-a oferit poliţistului suma de 100 de euro pentru a nu fi sancţionat.

Agentul de poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt a sesizat imediat ofițerii anticorupție, conducătorul auto fiind acum cercetat pentru dare de mită.

„Din cercetări a rezultat că bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Arad, a condus un autoturism pe raza localității Grădinari, cu viteza de 109 km/h. Pentru a nu-i fi reținut permisul de conducere și a nu fi sancționat pentru lipsa dovezii înlocuitoare certificatului de înmatriculare, conducătorul auto a oferit polițistului care completa procesul-verbal de sancționare, suma de 100 de euro. Polițistul a sesizat imediat situația la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt, fiind luate măsurile legale de administrare a probatoriului”,  precizează DGA.

Față de conducătorul auto, un procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.