Polițiștii au confiscat aproape 200 de kilograme de carne de la trei fast-food-uri din Caracal

0
242

Aproximativ 200 de kilograme de carne fără documente de proveniență, descoperite la trei agenți economici din Caracal, au fost confiscate de polițiștii olteni. Totodată, cei  trei agenți economici au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 25.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au continuat activitățile de prevenire și combatere a faptelor ilicite în domeniul producerii și comercializării cărnii și produselor din carne.

La data de 3 martie, polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat pe raza municipiului Caracal, depistând trei unități economice de tip fast-food, care dețineau aproximativ 200 kg de carne pui, în valoare de 2.500 lei,  pentru care nu existau documente de proveniență  și conformitate din punct de vedere al normelor sanitar-veterinare. Polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar cele 200 de kilograme de  carne au fost confiscate și predate unei unități specializate, în vederea neutralizării, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal Alexandra Dicu.