Prefectul județului Olt și alte 200 de persoane ”au curățat” comuna Scărișoara

0
264

În cadrul Campaniei Naționale ”Curățăm România”, Primăria comunei Scărișoara a organizat o activitate de colectare a deșeurilor abandonate, cu participarea a 200 de persoane. La activitate au participat: prefectul județului Olt, Florin Homorean, 25 de persoane din conducerea și din cadrul Primăriei, 25 de cadre didactice, 100 de elevi și 50 de preșcolari ai Școlii Gimnaziale Scărișoara.

S-au colectat 2 tone de deșeuri de pe drumul județean și punctele de interes public din comună.

La nivelul județului Olt au desfășurat acțiuni de ecologizare Primăriile municipiului Caracal, orașului Drăgănești-Olt și comunelor Băbiciu, Bălteni, Bîrza, Brastavățu, Cârlogani, Cezieni, Cilieni, Corbu, Dobrosloveni, Farcașele, Gârcov, Ianca, Iancu Jianu, Icoana, Izbiceni, Movileni, Orlea, Perieți, Poboru, Stefan cel Mare, Tia Mare, Urzica și Pârșcoveni.

Campania Națională „Curățăm România!” sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” se va derula până la data de 31 mai 2022.

Această campanie implică participarea activă a tuturor instituțiilor din subordinea ori coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a unităților administrativ-teritoriale, a autorităților județene (Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar) precum și a voluntarilor și ONG-urilor în cadrul activităților de ecologizare a zonelor insalubre identificate la nivelul localităților urbane șu rurale.