Bărbat din Drăgănești-Olt, control judiciar pentru 60 de zile, după ce a venit din Franța cu 24 de kilograme metale prețioase

0
290

Un bărbat, de 38 de ani, din Drăgănești-Olt a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, acesta fiind bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă.

Olteanul a încercat să intre în țară cu 24 de kilograme de metale preţioase pe care le-a adus din Franța, sustrăgându-se controlului vamal. Acesta a fost oprit în trafic, în localitatea mehedințeană Orșova.

“Noaptea trecută, în baza unor informaţii obţinute, poliţiştii de la transporturi au oprit în trafic pe raza municipiului Orşova, un autoturism condus de bărbatul în cauză. În urma efectuării controlului autovehiculului, poliţiştii au descoperit 24 kilograme de metale preţioase, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Totodată, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat de poliţişti”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Polițiștii au stabilit că bărbatul intrase în țară sâmbătă. Inițial, acesta a fost reținut 24 de ore.

“Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în cursul zilei de sâmbătă, bărbatul, revenit din Franţa, ar fi introdus în ţară cantitatea de 24 de kilograme de metale preţioase, prin sustragere de la controlul vamal. În urma probatoriului administrat de poliţişti sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii înfracţiunii de contrabandă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj”, au mai declarat reprezentanții IPJ Dolj.