Senatorul liberal Voiculescu: „PNL ia în calcul posibilitatea de a comasa unele alegeri ce au loc anul viitor. Cheltuielile cu organizarea acestora s-ar reduce considerabil”

0
127

Anul 2024 vine cu patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Pentru a reduce cheltuielile statului cu organizarea alegerilor, senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a anunțat că Partidul National Liberal ia în calcul posibilitatea de a comasa unele alegeri:

2024 se anunţă un an crucial pentru România, și asta pentru că ar urma să avem în acelaşi an patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Cheltuieli inerente, eforturi de organizare și de gestionare procesuală, campanii electorale ori drumuri la secția de vot pe care cetățenii sunt nevoiți să le facă. În plus, activitatea guvernamentală și administrativă centrală şi locală este în mare parte ocupată cu realizarea alegerilor. Iată ce presupune în general organizarea și desfășurarea unui singur scrutin electoral. Pentru că anul viitor se anunță patru runde electorale, Partidul National Liberal ia în calcul posibilitatea de a comasa unele alegeri. În acest fel cheltuielile statului cu organizarea alegerilor se vor putea reduce considerabil și, cel mai important, se va putea ține cont de dorința românilor”, a declarat senatorul liberal Voiculescu.