DSP Olt raportează zeci de cazuri COVID din octombrie și noiembrie

0
263

Fix când incidența COVID a scăzut dramatic în județ, fiind vineri, 17 decembrie, de 0,41 cazuri la mia de locuitori, DSP Olt a raportat 84 de cazuri. Însă, doar trei sunt cazuri noi, restul de 81 fiind înregistrate în octombrie și noiembrie. 

„26.168 cazuri confirmate de la începutul pandemiei, 84 cazuri raportate în ultimele 24  ore, din care: 81 cazuri (n.red- vechi) 25 cazuri cu adrese de domiciliu în alte județe, înregistrate în lunile octombrie și noiembrie 2021, nealocate la momentul înregistrării în Platforma Corona Forms și 56 cazuri depistate în urma noii proceduri de identificare a reinfectărilor. Practic, au fost depistate 81 de cazuri ce au fost înregistrate în lunile octombrie și noiembrie, sunt cazuri vechi. De fapt, s-a implementat o nouă procedură de identificare a infectărilor. Au fost scăpate pentru că nu se bifa o rubrică, ce nu era până acum o lună și ceva. Cele 81 de cazuri nu au impact asupra incidenței, pentru că sunt cazuri înregistrate doar în octombrie și noiembrie. La nivel național au fost 8.000 de cazuri care nu au fost raportate din cauza platformei”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că aceste cazuri noi apar din cauza modificărilor aduse în platforma electronică.

„Referitor la „cazurile noi nealocate pe județe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate și centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcțiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică și atribuite cazurile pozitive județului/localității de care aparțin persoanele infectate”, arată Grupul de Comunicare Strategică.