Trei zile de festival, la Piatra Olt, în cadrul Proiectului Culture Green

0
244

Orașul Piatra-Olt va fi, pe parcursul a trei zile, gazda Festivalului Culture Green, numeroși soliști urmând să urce pe scenă, în perioada 28-30 iulie, pe scena din fața Sălii de Sport.

„Un festival de poveste, care va împleti activități dedicate păstrării meșteșugurilor tradiționale, cu reprezentații artistice și ansambluri folclorice din Olt și Bulgaria. În cele trei zile festival, în intervalul orar 14:30-17:00, vom avea parte de workshop-uri  demonstrative despre ceramica de Vădastra, cojocărit, cusut-țesut, pictură și bucătărie locală susținute de meșteri olteni consacrați. Începând cu ora 17:00 până la ora 23:00, ne putem bucura de reprezentații artistice și ansambluri de dansatori. Toate acestea sunt posibile datorită accesării fondurilor europene, din cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria. Tot prin Proiectul Culture Green se va realiza reabilitarea și dotarea Centrului Cultural Multifuncțional, finalizat în proporție de 80%”, a anunțat primarul din Piatra-Olt, Nicușor Rada.

Potrivit organizatorii, vor urca pe scenă Iazmina Cojocaru, Mădălina Drăgan, Ștefania Strejescu, Valentin Sanfira, Georgiana Băzăvan, Carmen Budulan, Mady și Ionuț Pește, Olguța Berbec, iar orchestra va fi condusă de maestrul Marinel Rizea.

A doua zi de festival, vineri, 29 iulie, va fi încheiată cu un spectaculos foc de artificii.