O importantă lege a fost respinsă definitiv de deputați. Acestor români le-a fost tăiat acest drept

0
435

E oficial! Vești importante pentru acești români! O importantă lege a fost respinsă definitiv de deputați.

Legea care prevedea posibilitatea ca parlamentarii, guvernanții și primarii să poată deveni comercianți a fost respinsă definitiv de deputați și nu se va aplica.

Este vorba de un Proiect de lege pentru modificarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

Iniţial, proiectul a fost contestat la Curtea Constituţională a României (CCR), care a decis că nu respectă legea fundamentală. Ulterior, s-a reîntors în Parlament unde a fost respinsă de ambele Camere.

Concret, propunerea legislativă prevedea eliminarea interdicției de a fi comerciant persoană fizică pentru senatori, deputați și membrii Guvernului. De asemenea, aceeași interdicție ar fi dispărut și în cazul prefecților, subprefecților, primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene.

Deoarece a fost respinsă definitiv de Camera Deputaților, legea nu se va aplica vreodată.

În altă ordine de idei, în cursul anului 2017, parlamentarii au eliminat din Legea nr. 161/2003 interdicția de a deține funcții la firmele fără activitate comercială.

Sursa: bugetul.ro