VIDEO. La Ipotești este așteptat Moș Crăciun. Mormane de gunoaie și mizerie, la tot pasul

0
469

Comuna Ipotești este una dintre localitățile limitrofe municipiului Slatina, reședința județului Olt, care, din păcate, are cea mai slabă dezvoltare, fiind și una dintre cele mai sărace așezări de pe aceste meleaguri. Ipotești este totodată și una dintre cele mai murdare localități din județul nostru și te surprinde acest lucru când un edil tânăr, la primul său mandat, se află la cârma acestei localități. Este vorba de primarul Constantin Necșuț, omul de la care cetățenii aveau multe așteptări tocmai pentru că, de-a lungul anilor, niciunul dintre edilii care au condus această localitate frumoasă de pe malul Oltului nu a reușit să le satisfacă cerințele elementare privind investițiile locale și atragerea de capital românesc în dezvoltarea lor economică. Este o localitate foarte frumoasă. Aici, se puteau găsi modalitățile prin care mulți dintre slătineni să își petreacă weekend-urile, mulți dintre slătineni să își construiască o casă de vacanță sau de ce nu mulți dintre slătineni să-și schimbe domiciliul în această comună deosebită înconjurată de salba de ape ale râului Olt.

La sesizările mai multor cetățeni, am străbătut și noi drumul dintre Slatina și Ipotești, și într-adevăr am rămas tare surprinși să constatăm că pe părțile laterale, în apropierea apelor și chiar în localitate, se găseau gunoaie la tot pasul. Uneori adevărate mormane de deșeuri. Ne punem întrebarea cum a putut actualul primar al comunei Ipotești, care tranzitează periodic acest drum, să nu ia măsuri. Punem această întrebare și celor de la Garda de Mediu care au fost sesizați, în repetate rânduri, despre aceste nereguli și care nu au luat nicio măsură pentru sancționarea edilului și a cetățenilor. Imaginile arată situația de la Ipotești, una de nedescris pentru o localitate din Uniunea Europeană, ce se presupune că are la cârma sa un edil tânăr, cu viziune și capabil să facă o schimbare în bine pentru cei ce i-au acordat votul de încredere.

Faptul că în Ipotești lipsește mâna unui gospodar se vede nu numai când te deplasezi prin comună, ci și când vizitezi sediul primăriei. Încă de afară te lovesc amenajările fără gust, care dau o notă proastă. Un amestec de utilaje și fiare vechi. Un spațiu neîngrijit. Păcat de acest sediu al primăriei care a fost făcut cu multă trudă de către fostul edil. Lucrurile arată jalnic și în interior. Nu există o primire caldă din partea personalului din primărie, nu te îndrumă, nu îți oferă informațiile de care ai nevoie. Acest lucru li se întâmplă atât celor din localitate, cât și celor din afara ei, atunci când trec pragul sediului pentru plata taxelor sau pentru a se informa cu privire la anumite probleme. Sunt primiți cu răutate, ură și chiar scârbă aș putea spune. PĂCAT!