Ziua Pompierilor din România, celebrată la Slatina

0
200
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” Olt a sărbătorit, marți, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România.
În parcarea Prefecturii Olt au fost organizate atelierele de prezentare a tehnicii de intervenție și a manevrelor de prim ajutor de bază, urmate de un ceremonial militar dedicat acestui eveniment.
La ceremonie au fost prezenţi, prefectul Oltului Florin Homorean, subprefecţii Cosmin Floreanu şi Ana Maria Ciauşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepreşedintele Virgil Delureanu, şi viceprimarul Slatinei, Alexandru Berechet.
Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, opt pompieri au fost avansați în gradul următor, de asemenea Plutonier adjutanit Lincă Dumitru, pompier în cadrul Detașamentului Slatina, a primit distincția „salvator de onoare al județului Olt”. Salvatorul este cel care a coborât în fântână, în data de 30 iunie și a reușit să asigure o femeie căzută în fântână, în comuna Pleșoiu, sat Arcești, femeia fiind adusă la suprafață, conștientă, cu hipotermie.
Din partea Ministerului Afacerilor Interne, trei scafandri, care au acționat la un accident rutier produs în orașul Eforie, în timp ce aceștia se aflau detașați pe litoral, au primit diplome de merit.
Consiliul Județean Olt a premiat Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Stoicănești, Radomirești și Giuvărăști, pentru clasarea pe primele trei locuri la etapa județeană a Concursurilor serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.
Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare și defilarea autospecialelor de pompieri, pe acordurile Fanfarei Lyra Band.