ITM Olt, deficiențe în urma controalelor la brutăriile din județ

0
178

ITM Olt a derulat controale, în perioada 05 – 08 aprilie, la societățile care fabrică produse de brutărie și produse făinoase, dar și cele care vând pâine sau produse de patiserie.
Astfel, două persoane ce lucrau la o firmă din Studina și la una cu sediul în Timișoara, dar cu punct de lucru în Corabia, nu aveau contracte de muncă.

„În domeniul relațiilor de muncă au avut loc 28 controale, în urma cărora au fost dispuse 23 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, și au fost aplicate amenzi trei amenzi în valoare totală de 45.000 lei, din care 40.000 lei a fost valoarea amenzilor pentru identificarea a două persoane care desfășurau muncă nedeclarată (1 persoană la un angajator din Studina; 1 persoană la un angajator din Timișoara, punct lucru Corabia”, au transmis reprezentanții ITM Olt.

Totodată, în domeniul securității și sănătății în muncă, au avut loc 21 de controale, în urma cărora au fost dispuse 32 măsuri de remediere a deficiențelor constatate, și a fost aplicată o amendă în valoare de 4.000 lei.

Principalele deficiențe constatate:

În domeniul relațiilor de muncă:
-neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă
-netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a   contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora
-neacordarea repausului săptămânal.

În domeniul securității și sănătății în muncă:

-neelaborarea documentelor privind protecția împotriva incendiilor
-neafișarea la loc vizibil a instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate în muncă
-instruire incompletă în domeiul securității și sănătății în muncă.