Slătineanul Florin Jianu, ales în funcția de președinte de onoare al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători

0
569

În data de 18 Noiembrie 2017,  la Budapesta, a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători – JEUNE, în cadrul căreia s-au derulat alegerile JEUNE pentru perioada 2017-2020.

Ca urmare a alegerilor organizate, pentru mandatul 2017-2020, Conducerea JEUNE are următoarea structură:Președinte: Andrea Gelfi – Italia (Confcomercio); Președinte de onoare: Florin Jianu – România; Prim-Vicepreședinte: Patrik Kovács – Ungaria (FIVOSZ); Vicepreședinți: Ali Yucelen – Turcia (TUGIAD) și Alberto Carvalho Neto – Portugalia (AJEPC)

Alegerea lui Florin JIANU – Președintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România în funcția de Președinte de onoare al JEUNE este o relizare deosebit de importantă pentru România, atât în contextul dezvoltării spiritului antreprenorial în rândul tinerilor, JEUNE reprezentând peste 1,6 milioane de antreprenori, prin raportarea la viitoarele politici europene care vor cuprinde elemente și propuneri din partea unei organizații patronale din România, reprezentată astfel, la cel mai înalt nivel. Numirea lui Florin Jianu în funcția de președinte de onoare al JEUNE, reprezintă totodată o premieră în istoria JEUNE, decizie luata ca urmare a rezultatelor deosebite obținute pe parcursul mandatului de presedinte, din perioada 2012-2014.

„Mulțumesc reprezentanților celor peste 1.6 milioane de tineri antreprenori din întreaga Europa care mi-au acordat votul lor pentru această poziție. Să fiu președintele de onoare al celei mai mari organizații de tineri antreprenori, înseamnă recunoașterea muncii mele din cadrul acestei echipe performante. Mă onorează faptul că am devenit primul președinte de onoare în istoria celor 25 de ani ai acestei organizații. Urez succes noii echipe executive în frunte cu președintele Andrea Gelfi, reprezentantul uneia dintre cele mai importante organizații europene de tineri antreprenori, Giovanni Confcomercio, Italia. Sunt convins că sub conducerea acestuia, JEUNE se va dezvolta și își va diversifica activitățile în domeniul tinerilor antreprenori. De asemenea, sunt impresionat de dimensiunea globală a organizației noastre și, în calitate de presedinte de onoare, voi sustine toate proiectele noastre și voi fi parte a viziunii impuse de noul leadership”, a spus  Florin Jianu – Președintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

JEUNE – Young Entrepreneurs Organization of the European Union a fost fondată în anul 1994 și este alcătuită din 19 organizații care reprezentintă interesele a peste 1,6 milioane de antreprenori. Organizația se axează pe promovarea spiritului antreprenorial, realizarea de inițiative de lobby pentru programele dedicate tinerilor, organizarea de parteneriate cu instituțiile europene care vizează crearea unui dialog permanent pentru dezvoltarea politicilor și programelor dedicate tinerilor antreprenori, implementarea unor proiecte care vizează mobilitatea tinerilor, asigurarea cooperării dintre mediul universitar și cel de business, precum și în facilitarea schimbului de bune practici dintre tinerii întreprinzători. România este reprezentată în cadrul JEUNE de către Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.