Zilele municipiului Caracal 483 de ani de atestare documentară a Municipilui Caracal

0
122

Zilele municipiului Caracal au debutat oficial miercuri 17 noiembrie a.c. la Teatrul Național din localitate. Deschiderea oficială a manifestărilor dedicate sărbătoririi a 483 de ani de atestare documentară a localității, a revenit domnului Ion Doldurea-primarul municipiului Caracal, care a făcut o trecere în revistă a istoriei care și-a pus amprenta asupra localității, aducând în prin plan perioadele de mărire și înflorire ale orașului, dar și momentele istorice  mai puțin benefice pentru municipiul din Câmpia Roamanațiului.

“Astăzi avem ocazia să ne reamintim de înaintași, să rememorăm istoria, cultura și tradițiile orașului nostru.

Ne bucurăm împreună sărbătorind 483 de ani de atestare documentară a Caracalului.

Orașul in care m-am născut și am ales să trăiesc este cel care îmi oferă permanent bucuria de a-i evoca istoria bogată și a-i cinsti eroii.

Caracalul este universul meu! Împreună îl vom așeza pe harta României acolo unde îi este locul, făcând din el un pol regional cultural.”, a spus Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal

Evenimentul a continuat cu susținerea colocviul “Teara Romulensis-geneza orașului Caracal”de  către muzeograful Dana Nicola și lansarea de carte „Raport privind diagnosticul arheologic de pe teritoriul Municipiului Caracal. Punctul Șoseaua de Centură. Situl arheologic nr. 1” susținută de conf. univ. dr. Mircea Negru și muzeograful Sabin Popovici.

Manifestările dedicate Zilelor Municipiului Caracal vor continua joi cu două evenimente ce se vor desfășura la Teatrul Național; Vernisaj expoziție de pictură –im memoriam Virgiliu Dan Dimulescu și lansare de carte “Expresivități vizuale religioase populare în spațiul contemporan”- autor Viorel Chirea . Pentru vineri 19 noiembrie, sunt programate două evenimente ;”La pas prin Romanații de altă dată” concurs pe teme de istorie locală și spectacolul folcloric “Joc și cânt din Romanați „. Ultima zi a manifestărilor este dedicată teatrului pentru copii “Povestea lui Peter Pan”- Premiera Teatrului Municipal Caracal.

La mulți ani, Caracal!

La mulți ani, caracaleni!

 

Doru Tudor