„Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”, pe înțelesul elevilor din Caracal

0
328

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt- Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Asociației Necuvinte și ai Inspectoratului Școlar Olt au organizat o activitate de prevenire în cadrul proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare”.
Aproximativ 80 de elevi și 10 profesori ai Liceului Tehnologic Matei Basarab din Caracal au participat la această activitate desfășurată online. Adolescenților li s-a prezentat aspecte legate de body shamimg și violența emoțională. Invitații au fost încurajați să solicite sprijinul polițiștilor, al cadrelor didactice sau al părinților, ori de câte ori se simt amenințați. Discuțiile au fost interactive, elevii s-au arătat interesați de aspectele prezentate, iar la finalul activității au completat un chestionar prin care au transmis opinia cu privire la calitatea și utilitatea mesajelor oferite de organizatori.
Elevilor și profesorilor participanți le-a fost prezentat Ghidul „Relații sănătoase”, realizat de Asociația Necuvinte împreună cu Poliția Română și Inspectoratul de Poliție Județean Olt, în cadrul proiectului „Prevenirea agresiunilor sexuale și a recrutării adolescenților prin intermediul rețelelor de socializare” finanțat de Ambasada Țărilor de Jos în România. Partener educațional al proiectului este Consiliul Național al Elevilor.