Orașul lui Nicolae Ceaușescu a primit cei mai puțini bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, din toate localităţile din Olt

0
1618

Oraşul Scorniceşti (oraşul în care s-a născut fostul preşedinte comunist Nicolae Ceauşescu) a primit cei mai puţini bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, din toate cele 112 localităţi din judeţul Olt.

Este vorba de 1.280.419 lei, bani pentru Reabilitare Școala Negreni, orașul Scornicești. Pe lângă acest proiect, administraţia locală a mai depus alte două proiecte pentru reabilitarea unor drumuri, însă nu a primit nici un răspuns dacă acestea au fost declarate eligibile sau nu. Primarul oraşului Scorniceşti, Ion Prioteasa, susţine că este lesne de înţeles că repartizarea fondurilor s-a făcut pe criterii politice, din moment ce oraşul Scorniceşti a primit cei mai puţin bani. „Pe lângă proiectul cu Şcoala Negreni care a fost depus încă de anul trecut, dar pe care iniţial ni l-a respins pentru că şcoala nu avea autorizaţie sanitară de funcţionare, am mai depus pe PNDL două proiecte pe drumuri, însă nu mi-a dat bani pentru niciunul. Am depus două proiecte pe drumuri în ideea ca măcar să-mi dea bani pentru unul. Un drum de 12,5 kilometri şi unul de 8 kilometri. Este vorba despre proiectele pe drumuri laterale pe care nu este asfalt deloc. Banii s-au repartizat aşa cum se repartizează, adică pe criterii politice. Şi probabil că au considerat că Scorniceştiul nu are nevoie. Păi vă daţi seama uitându-vă pe listă cum au fost repartizaţi aceşti bani. Nu am primit nicun răspuns pentru proiectele cu drumurile, dacă au fost aprobate sau nu. De altfel nici pentru Şcoală nu am primit răspuns”, a precizat Ion Prioteasa.

Ilie Bîzoi