O firmă din Turcia va proiecta centura de ocolire a oraşului Corabia

0
454

Administratorului public al orașului Corabia, Daniel Albu, a anunțat desemnarea firmei care va realiza documentaţia pentru construirea variantei de ocolire a oraşului. Câștigătoarea este o firmă din Turcia.

Azi, la Primăria Corabia, a fost marcat unul dintre cele mai importante jaloane pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din orașul nostru. În urma licitației internaționale de achiziție publică organizată de primărie și a soluționării contestatiilor, a fost desemnat câștigătorul pentru contractul privind ,,Elaborare Studiu de Fezabilitate, PUZ, realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (PAC), obținere Autorizația de Construire (AC) și elaborare Proiect Tehnic pentru obiectivul de investiții Varianta de ocolire Corabia”. Azi a fost semnat contractul cu firma câștigătoare, INPRO Muhendislik Muşavirlik Anonim Șirketi, de către reprezentanții acesteia și dl. Primar Ing. Iulică Oane. Contractul are valoarea totală de 6.859.966,39 lei”, a declarat Daniel Albu.

Amintim că pe 14 martie 2022, Primarul Iulică Oane și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au semnat Protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru construirea variantei de ocolire a orașului. Întreaga investiție va fi derulată cu fonduri europene, primind finanțare prin Programul Operațional Transport 2021 – 2027. Centura localitate a orașului Corabia va avea aproximativ 11 kilometri, valoarea obiectivului fiind de 19 milioane de euro.