Liviu Voiculescu, după episodul Simion: ”Incalificabil!”

0
170

Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu, a făcut următoarele precizări pe marginea incidentului din Parlament, atunci când copreședintele AUR George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu în timp ce acesta vorbea:

”Oricât de multe au fost lamentările, oricât de dure au fost contrele și oricât de înverșunate au fost protestele politice din Parlamentul României, niciodată nu s-a ajuns la manifestări de un grotesc incomensurabil ca cele ale copreședintelui AUR de astăzi. Este incredibil gestul extremist al politicianului care a agresat fizic și verbal un alt coleg, vorbitor la tribuna Parlamentului, irelevant fiind din ce partid politic face parte acesta.

Incalificabil!
Cum poți pretinde românilor care te-au mandatat să-i reprezinți în Parlamentul României integritate morală, demnitate și comportament civilizat când tu însuți, deputat și lider politic, epatezi public, cu bună știință, prin gesturi și vocabular violente și ofensatoare?
Deși am o scurtă experiență parlamentară, consider totuși că Parlamentul României este o instituție respectată și respectabilă, un spațiu oficial în care se decide soarta unei națiuni și în care puterea și opoziția, împreună și în felul lor, fac politica cetățeanului aplicată pe nevoile țării. Poate că ar fi necesar un regulament special și pentru cei care confundă legislativul României cu maidanul copilăriei.” a precizat Voiculescu.