Memorial „GIGI STANCIU” pe „Metalurgistul” -Turneu fotbalistic pentru copii și juniori

0
300

La sfârșitul acestei săptămâni, pe 10 și 11 iunie a.c. , pe stadionul „METALURGISTUL” (IPA) va avea loc ediția a doua a competiției fotbalistice- under 11- copii născuți în anul 2006- „Memorial Eugen (Gigi) Stanciu”. Inițiată de anul trecut de un grup inimos de foști fotbaliști colegi de generație, compețiția are ca scop principal descoperirea de noi talente ale balonului rotund din România.
În acest an, datorită succesului înregistrat la prima ediție, s-au înscris un număr de opt echipe care au fost repartizate în două grupe: A – Atletic Slatina, Zimbru Chișinău, Dinamo București, Academia „Dănuț Coman”- Pitești și B , Viitorul Argeș, FCSB București, Isport Rm. Vâlcea și Luceafărul Dr.Turnu Severin. Jocurile vor avea loc cu începere de la ora 10:30- 13:00 și 16:30-19:30 în ziua de sâmbătă, 10 iunie.

Duminică, câștigătoarele celor două serii vor fi împărțite în două grupe sugestiv intitulate „Champions League” și „Europa League”.
Meciurile se vor desfășura cu începere de la ora 9:30, iar în jurul orei 13:30 va avea loc festivitatea de premiere, ceremonie în cadrul căreia vor fi acordate premii celor mai talentați jucători.
O inițiativă benefică pentru sportul local la a cărei realizare și-au adus contribuția Direcția de Tineret și Sport, Asociația Județeană de Fotbal, Consiliul Județean Olt, Primăria Slatina și nu în ultimul rând cublul Atletic Slatina.
Pentru cei mai tineri trebuie să spunem că GIGI STANCIU a fost unul din fotbaliștii emblematici ai municipiului nostru, cunoscut și apreciat de pe vremea echipelor locale ce au activat în diviziile A sau B.
Din păcate o boală incurabilă l-a răpit dintre noi în urmă cu câțiva ani. Sperăm ca „Memorialul EUGEN STANCIU” să dăinuie peste timp și să ajungă la ediția 100 !
C. BUGHEA