Garda de Mediu Olt a amendat cu 50.000 de lei operatorul care administrează fostul depozit industrial de deşeuri al SMR Balş

0
451

Operatorul care administrează fostul depozit industrial de deşeuri nepericuloase al SMR (Subansambluri Material Rulant) Balş a fost amendat recent de către comisarii Gărzii de Mediu Olt cu 500 milioane ROL, pentru încălcare legislaţiei de mediu. Totodată, Garda de Mediu Olt a notificat Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Olt cu propunerea de suspendare a acordului de mediu pentru acest operator economic. 

Măsura a fost luată de comisarii Gărzii de Mediu Olt pentru nerespectarea obligaţiei prevăzute de articolul 94, alineatul 1, litera g din Ordonanţa de Urgenţă a guvernului 195/2005 privind protecţia mediului. „Operatorul  nu a realizat in totalitate şi la termen măsurile impuse prin actele de control anterioare, în sensul că nu a finalizat lucrările de relocare a deseurilor depozitate în afara perimetrului propus pentru închidere faptă pentru care a fost aplicată amendă în valoare de 50.000 lei si emiterea  notificării catre APM Olt cu propunerea suspendării acordului de mediu”, a precizat comisarul şef Gheorghe Neacşa, şeful Gărzii de Mediu Olt.

Ilie Bîzoi