Mii de elevi din clasele a VIII-a și a XII-a din Olt, simulări județene pentru Examenele Naționale

0
560

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Olt organizează, săptămâna aceasta, o etapă județeană a simulărilor pentru elevii din clasa a VIII-a, care vor susține în vară Evaluarea Națională, și pentru cei din clasele a XII-a și a XIII-a care vor da Bacalaureatul.

Inspectorul școlar general, profesorul Victor Iacobescu, a precizat că subiectele au fost concepute pe plan local.

„Inspectorii din cadrul ISJ Olt împreună cu profesorii de specialitate din Consiliul Consultativ au conceput subiectele pentru simularea la Examenele Naționale, astăzi avem simulare pentru clasa a VIII-a, la Limba și Literatura Română, iar mâine (n.red.- marți 22 februarie) la Matematică. Pentru clasa a XII-a simulările vor avea loc miercuri, joi și vineri, Română, Matematică și Istorie. Este o etapă județeană a simulărilor, atât pentru clasa a VIII-a, cât și pentru clasa a XII-a. Noi le-am transmis că nu este obligatoriu ca elevii să participe la aceste simulări, ținând cont de contextul epidemiologic, am lăsat la latitudinea școlii. Simulările la nivel național sunt programate în luna martie”, a spus Iacobescu.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții ISJ Olt, 3.406 elevi sunt în clasa a VIII-a, 2.503 elevi sunt în clasa a XII-a, iar 1.052 sunt în clasa a XIII-a, aceștia urmând să susțină în vară Evaluarea Națională și, respectiv, Bacalaureatul.

Simulările la nivel național vor avea loc la finalul lunii martie-pentru clasa a VIII-a, iar pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a vor fi organizate în aprilie.