Darius Vâlcov ,EXECUTAT CĂ NU ȘI-A VÂNDUT ȚARA

0
3827

„Nu exista in rechizitoriu, in vreo declaratie sau in realitate ca vreun tablou, vreo suma de bani sa fie ascunsa in cimitir, in pereti… A aparut intr-o singura adresa de e-mail, cucuveaua mov… Cu o saptamana inainte de a se intampla aceste lucruri refuzasem sa semnez acordul cu FMI, acel acord faimos cu ce fabrica trebuie sa mai inchidem… Cine ar fi semnat acel acord ar fi trebuit sa fie judecat pentru tradare de tara”, a spus Vâlcov.

Marturisiri teribile facute de fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, care vin sa confirme ceea ce de ani de zile se stia. Anume ca lupta anticoruptie dusa cu catuse si lovituri in institutiile statului are rolul de a ingropa economia romaneasca si de a ne vinde unor puteri straine. Prezent luni seara, 16 iulie 2018, in emisiunea Sinteza Zilei realizata de jurnalistul Mihai Gadea la Antena 3, actualul consilier al primului ministru, Darius Valcov, a dezvaluit ca incatusarea sa si debarcarea din fruntea Ministerului Finantelor s-au facut din cauza ca refuzase semnarea acordului cu Fondul Monetar International, care prevedea, potrivit acestuia, ce fabrici romanesti trebuia sa mai inchida Statul pentru a corespunde unor interese straine. In acest sens, Darius Valcov a afirmat ca cel care ar fi semnat acel acord ar fi trebuit sa fie judecat pentru tradare de tara.

Referindu-se la dosarul sau, fostul ministru al Finantelor a marturisit ca nu exista nici in rechizitoriu, nici in vreo declaratie proba care sa arate ca ar fi ascuns tablouri in cimitir sau in pereti, dezvaluind astfel ca singurul loc in care s-a facut referire la aceasta ipoteza a fost pe adresa de e-mail „cucuveaua mov”. Ce intamplare, caci in spatiul public s-a aratat ca aceasta adresa ar apartine fostei sefe DNA Laura Codruta Kovesi.

Tinut in arest doua luni si trei saptamani si condamnat la fond de un complet format din doi fosti procurori si un judecator pe un denunt obtinut de celebrul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocoala”, Darius Valcov a expus toate „coincidentele” din dosarul sau, care conduc la concluzia ca trebuia sa fie pedepsit pentru ca nu a semnat acordul care transforma Romania in sluga puterilor straine. In final, Valcov si-a exprimat convingerea ca va fi achitat.

Iata declaratiile facute de Darius Valcov in cadru emisiunii Sinteza Zilei de luni seara 16 iulie 2018, privitoare la dosarul acestuia:

„Acum, nici nu stiu cum sa va raspund. Ar fi varianta sa glumim, pentru ca este asa o minciuna, care la un moment dat o vom regasi intr-o carte sau intr-un film, pentru ca dupa ce se vor incheia toate si dupa ce voi fi achitat, cred ca cineva va fi interesat sa descopere si adevarul. Sau varianta scurta in care sa va spun foarte clar: nu exista in rechizitoriu, in vreo declaratie a martorilor sau in realitate nu s-a intamplat acest lucru ca vreun tablou, vreo suma de bani sa fie ascunsa in cimitir, in pereti, sau sa fie ascunsa. Nu exista asa ceva. Nici macar (nu apare pe conversatie).

Din ce inteleg, a aparut intr-o singura adresa de e-mail, cucuveaua mov, care a fost imprastiata in toata presa si dupa aceea totul a fost cancan. Va dati seama, am ajuns si subiect de bancuri. E sinistru, dar trebuie sa il spun pentru ca asa s-a distrus viata unor oameni pe anumite perioade de timp si ii incurajez pe toti cei care au fost in situatia mea sa se lupte, sa se ridice si sa spuna ce au de spus.

Si va spun bancul:

Doi morti intr-un cimitir, dimineata la ora 6.00, era putin intuneric, se aude un zgomot. Unul dintre ei: ‘ce se intampla’, iar celalalt ‘stai ma linistit, e Valcov, isi ascunde tablourile in cimitir’. ‘Bai ce m-ai speriat, credeam ca e Dragnea sa ne ia la vot’.

Este si de ras este si de plans, dar aici s-a ajuns. Eu l-am aflat in biroul procurorilor. Mi l-a spus un avocatul al unui martor.

Am ras si atunci, rad si acum pentru ca stiu ca nu este adevarat ce s-a spus despre mine. Stiu ca la final voi fi achitat. In momentul in care esti judecat la fond de doi fosti procurori si un judecator, in momentul in care esti judecatintr-un proces in care pe 28 august esti numit ministru de finante si pe 9 septembrie sa faci o plangere la domnul procuror Portocala, poate ati auzit de el, din partea unei persoane aflata in arest, care avea cateva sute de milioane de euro evaziune si acela spune ‘domnul Darius Valcov mi-a cerut nu stiu ce bani pentru nu stiu ce contract’, in conditiile in care acel contract, cu trei saptamani inainte, fusese reziliat si avusese loc ultima infatisare la Curtea de Apel in care 25% din bani ii pierduse. Deci, el pierduse banii din acel contract, banii fusesera luati de catre compania unde nu executase lucrarile, dar el totusi s-a trezit dupa o saptamana, dupa ce am fost ministru si s-a intamplat aceasta decizie, dupa trei saptamani, sa faca acest denunt, dublat la trei saptamani de alti martori, doi frati si un verisor, care spun ‘actualul primar’ – nu este important cum il cheama, eu la momentul ala eram senator – ‘ne-a cerut asta, asta si asta’. Se intampla in 17 februarie. Dupa trei luni, in aceeasi zi, aceleasi trei persoane, fara sa isi vorbeasca intre ele asa cum au declarat in fata judecatorului, se duc din nou la procuror, deci din februarie se duc in mai, si spun ‘stiti ce, nu este acea persoana, e Valcov’. Asta dupa ce, cu o saptamana inainte de a se intampla aceste lucruri refuzasem sa semnez acordul cu FMI, acel acord faimos in 26 de pagini cu cate 4 paragrafe pe pagina, si la fiecare paragraf ce fabrica mai trebuie sa inchidem. Isi programasera doua ore intalnire cu noi. A durat o saptamana si au plecat cu el nesemnat pentru ca cine ar fi semnat acel acord ar fi insemnat ca trebuie sa fie judecat, acela, pentru tradare de tara. (…) O experienta dureroasa (in inchisoare). Este dureroasa. Un moment pe care nu il doresc pentru nimeni, fie ca e prieten, fie ca e dusman.”

Sursa : luju.ro