Sumă record imputată unui medic din Olt

0
2252

Corpul de Control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt a sancționat câțiva medici și furnizori de servicii medicale din județul Olt, în urma unor nereguli constatate în cadrul acțiunilor de control desfășurate în primele șase luni din 2019. Cea mai mare sumă imputată unui medic din Olt, în primul semestru al acestui an, a fost de aproximativ 370 milioane ROL.

În primele șase luni din 2019 Serviciul Control al Casei de Asigurări de Sănătate Olt a efectuat 131 acțiuni de control la furnizorii de servicii medicale. În urma verificărilor au fost constatate o serie de nereguli. „Principalele disfuncţionalităţi și iregularități identificate de echipele de control  în asistența medicală primară au fost: acordarea de servicii medicale asiguraților pe perioada când figurau internați în spital, prescrierea de medicamente compensate/gratuite asiguraților pe perioada când aceștia figurau internați în spital, neconcordanța între serviciile medicale raportate de furnizori și cele consemnate în evidențele medicale primare, nerespectarea programului de lucru, un exemplar al recomandării de îngrijiri medicale la domiciliu nu era atașat la fișele individuale ale pacienților cronici și prescrierea de medicamente compensate/gratuite asiguraților fără respectarea protocoalelor

 Principalele disfuncţionalităţi și iregularități identificate la furnizorii de medicamente în cursul acțiunilor de control au fost: recepționarea eronată a unor medicamente (coduri CIM). Suma imputată medicilor de familie a fost de 3.822,23 lei, iar suma imputată farmaciilor a fost de 294.48 lei”, a  precizat președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Valentin Florin Ciocan, la solicitarea Gazeta Oltului.  Conform sursei citate, cea mai mare sumă imputată unui medic de familie a fost de 1096,99 lei. Următoarele două sume (ca valoare) imputate unui medic de familie sunt de 764,45 lei și 469,42 lei. Cea mai mare sumă imputată unui medic specialist a fost de 36.947 lei.