Caracal: Depuneri de coroane de Ziua Eroilor

0
203

Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an, de ziua Înălțării Domnului la 40 de zile de la Inviere.

La Caracal, manifestările dedicate eroilor care s-au jertfit pentru patrie, au debutat în jurul orelor 10.00 când reprezentanții Administrației Publice Locale, au depus o coroană de flori, la Monumentul din cartierul Bold, ridicat în cinstea boldenilor care au căzut pe câmpul de luptă în cele două războaie mondiale.

Odată cu dangătul clopotelor din întreaga țară( ora 12.00), manifestările dedicate eroilor  s-au mutat la Monumentul eroilor din  cimitirul nr.1 de  pe strada Carpați.

După primirea oficialităților, un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire pentru toți eroii romanațeni, căzuți la datorie pentru patrie și neamul românesc.

Au urmat scurte alocuțiuni susținute de oficialitățile locale, despre însemnătatea Zilei dedicată eroilor neamului, despre jertfa supremă pe care aceștia au dat-o pe câmpurile de luptă pentru câștigarea libertății și a demnității naționale.

La final au  depus coroane de flori   Administrația Publică Locală ,Consiliului Local, Unități de învățământ și sănătate,  Asociații ale cadrelor militare în rezervă și retragere, formațiuni politice reprezentate în forul legislativ al localității,

Ca în fiecare an, o coaroană de flori a fost depusă și de această dată  de Administrația Locală la Monumentul ostașilor sovietici din incinta cimitirului .

Finalul manifestărilor, a aparținut Gărzii de onoare care a fost lipsită de reacție de această dată . În momentul în care stația de amplificare a rămas fără curent din motive necunoscute și nu a mai putut reda marșul tirumfal de defilare, în loc să dea tonul la cântec și să cânte “Treceți Batalioane Române Carpații”, au defilat cu stângăcie , pe “mutește” prin fața oficialităților și a celor prezenți la manifestare. Pacat!

Glorie eternă Eroilor!

Doru Tudor