Elevii olteni se așteaptă la note mari la BAC

0
194

Elevii olteni au susținut miercuri, 28 iunie 2017, o nouă probă în cadrul examenului de Bacalaureat. Absolvenţiii clasei a XII-a au susţinut proba obligatorie în funcţie de profilul pe care l-au studiat în timpul anilor de liceu. Cei de la Profilul Uman au fost evaluaţi la Istorie, iar cei de la Real la Matematică.

Peste 2.600 de candidaţi au  susținut miercuri cea de-a doua probă scrisă a a examenului de Bacalaureat.  Elevii au spus la ieșirea din sala de examen că subiectele au fost uşoare și că se așteaptă să ia note foarte mari. „ Subiectele au fost  uşoare și sper că voi lua peste 9 la Matematică. Am învățat foarte mult pentru acest examen și cred că voi obține  o medie mare la Bac”  a declarat o elevă de la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu“ din Slatina.

2.943 de elevi din județul Olt s-au înscris anul acesta la sesiunea Bacalaureatului. Luni, 26 iunie 2017, elevii au susținut prima probă din cadrul examenului,  proba la Limba şi literatura română, iar marți a avut  loc proba la Limba şi literatura maternă. Examenul a continuat miercuri cu proba obligatorie a profilului și se va încheia vineri, 30 iunie, proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele se vor afișa pe 5 iulie și tot atunci se vor putea depune contestațiile, care se vor rezolva în perioada 6-9 iulie. Pe 10 iulie se vor afișa rezultatele finale. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, 59,75% dintre absolvenţii clasei a XII-a din Olt înscrişi la Bacalaureat au trecut în anul 2016 examenul maturităţii, reuşind să obţină medii peste 6.