Bărbat din Olt, reținut de polițiști pentru mai multe infracțiuni

0
1121

Un bărbat de 50 de ani din comuna Gostavățu a fost reținut luni pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal. Bărbatul este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni.

La data de 28 octombrie, bărbatul, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Stoeneşti, a acroşat un minor, de 5 ani, din localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe acostament. După incident, conducătorul auto a plecat de la locul producerii evenimentului.

În urma accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a minorului, care a rămas sub supraveghere medicală la o unitate medicală.

Polițiștii au testat conducătorul  auto cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,32 mg/Litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

La solicitarea documentelor, bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, întrucât nu deține.

Totodată, în urma verificărilor, polițiștii rutieri au stabilit faptul că autoturismul condus de bărbat este radiat din circulaţie, iar plăcuţele de înmatriculare montate sunt false.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă,  conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație a unui vehicul cu numere false de înmatriculare, refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice şi părăsirea locului accidentului, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspector principal Alexandra Dicu.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de marți să fie prezentat Judecătoriei Caracal cu propunere de arestare preventivă.