Se înființează Muzeul Naţional „Brătianu”

0
218

Ca un adevărat liberal, Gigel Știrbu luptă pentru a păstra vie, în rândul tinerelor genarții numele de Brătianu, cel care a pus bazele Partidului Național Liberal.
“Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională, s-a votat Proiectul de Lege inițiat de mine, pentru înființarea Muzeului Național “Brătianu” cu sediul în imobilul „Vila Florica” (ansamblul conacului Brătianu – Florica), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş.
Când spui România, spui Brătianu. La „Vila Florica” s-a scris istoria românească iar înființarea Muzeul Naţional „Brătianu” în acest lăcaș, face un serviciu tuturor românilor, aceșția având astfel posibilitatea de a putea aprofunda cunoaşterea importanţei familiei Brătianu în dezvoltarea României.
Având în vedere importanţa acestui ansamblu istoric şi cultural, care aparține statului român, precum şi necesitatea conservării, restaurării, promovării şi a valorificării patrimoniului cultural care a aparţinut familiei Brătianu, am considerat extrem de oportun ca în acest imobil să se înființeze Muzeul Naţional „Brătianu”.” a declarat Știrbu.